fallback

Atraktivni balon Varaždinske županije u Zagrebu

Atraktivni balon Varaždinske županije u Zagrebu

Typography

Jedinstveni balon na vrući zrak Varaždinske županije 19. listopada privlačio je poglede Zagrepčana i svih posjetitelja glavnoga grada.

Bio je podignut u Zagrebu kod fontana na Sveučilišnoj livadi kod Slavonske avenije, a uoči manifestacije „Garantirano z Varaždinske županije“ koja je bila održana na Trgu bana Jelačića 20. listopada.

Balon varazdinski Zagreb 9

Podizanju balona prisustvovali su župan Varaždinske županije Radimir Čačić i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i europske poslove Mladen Jakopović.

Balon varazdinski Zagreb 14

Riječ je o jedinstvenom balonu u Hrvatskoj, ali i cijelome svijetu: kupola balona je reprodukcija slike „Svečanost cvijeća“ Ivana Rabuzina, jednog od najimpresivnijih djela hrvatske naive.

Jedinstvena je bila i manifestacija „Garantirano z Varaždinske županije“, posjetitelji su mogli probati i kupiti izvorne proizvode iz Varaždinske županije. Na Trgu bana Jelačića svoje proizvode predstavilo je 60-ak OPG-ova, obrtnika, domaćih radinosti, tvrtki i pojedinaca iz Županije. Posebnost je bio prikaz izrade domaćeg putra, spravljanje kiseljenja Varaždinskog zelja i heljde.

Varaždinske dizajnerice predstavile su svoje najnovije kolekcije, a Zagrepčane je varaždinski notar podsjetio na neka prošla vremena. U Zagrebu se predstavila i Husarska garda, Jelačić placom šetale su dame u krinolinama, a sve to uz zvukove prvaka Glazbene škole u Varaždinu.

Kulturno-zabavni program otvario je KUD Jalžabet, poznat po izvornom folkloru i nošnji staroj 170 godina. Potom su poznate arije iz opereta i mjuzikala izvodile Blanka Tkalčić i Irma Dragičević. Nastupio je i duo Rock on baroque, a sve je zaključio Neven Stipčić promenadnim koncertom od Sinatre do popularne glazbe 70-ih i 80-ih godina 20. stoljeća.