fallback

Najavljeni Kajkavci u Lisinskom

Najavljeni Kajkavci u Lisinskom

Typography

I ove godine, točnije, 3. ožujka u periodu od 14 do 22 sata, u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, okupit će se i predstaviti brojnim sadržajima pet županija središnje i sjeverozapadne Hrvatske, u sklopu projekta Radija Kaj Kajkavci u Lisinskom.

Najavili su to na prigodnoj konferenciji za medije održanoj u prostorima Koncertne dvorane župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin, zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota, zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak te direktor Radija Kaj Drago Gradečak.

Kako je istaknuo direktor Radija Kaj Gradečak, Kajkavci će predstaviti bogato kulturno stvaralaštvo, promovirati tradicijske vrijednosti i nasljeđe, počasne postrojbe, istaknuti turistički potencijal i posebnosti svake županije sudionice.

- Cijeli program će završiti velikim koncertom kajkavskih izvođača u Velikoj koncertnoj dvorani od 19 sati - naznačio je Drago Gradečak.

Zamjenik župana Varaždinske županije Vugrin izrazio je zadovoljstvo što je Varaždinska županija uključena u ovaj projekt.

- Varaždinska županija, osim melodioznog kajkavskog izričaja ima bogatu kulturu, glazbu, turizam i eno-gastronomiju. Dio toga ćemo prikazati u Lisinskom, prije svega prezentirati Varaždinsko bučino ulje, proizvode od meda, poznatu sarmu od varaždinskog zelja, a u kulturno-umjetničkom dijelu nastupit će KUD Elizabeta iz Jalžabeta i mlada nada Glazbene škole Varaždin Tia Pikija. Također biti će tu i naši Husari – rekao je zamjenik župana Vugrin.

U glazbenom dijelu nastupio je Mirko Švenda Žiga.