fallback

Putokazi gostuju u Kini!

Putokazi

Typography

Na poziv ministarstva kulture NR Kine, Chinese Musician Association – Jazz Association ugostit će Putokaze na turneji od 30. rujna do 8. listopada 2017.!

Tradicijsku etno glazbu i dašak hrvatske kulture doživjet će publika jedne od najstarijih svjetskih civilizacija. Naime Kina će početkom listopada ugostiti riječke Putokaze koji će tamošnjoj publici predstaviti hrvatsku glazbenu baštinu, uspješnice s jazz etno i world music albuma „Zemlja“ i „Nova Zemlja“.

Naime, u sklopu projekta kineske Narodne vlade pod okriljem Ministarstva kulture NR Kine, Putokazi su odabrani kao predstavnici hrvatske kulture i umjetnosti da nastupe u sklopu projekta China Central and Eastern European Countries – Cultural Season s ciljem kulturne razmjene između NR Kine i zemalja centralne i istočne Europe. U sklopu turneje Putokazi će gostovati na trodnevnom Chuama Music festivalu u gradu Jinchengu, u pokrajini Shaanxi s dva koncerta te održati i treći u glavnom gradu Kine, Pekingu, u prestižnoj dvorani Palače narodnosti.

Izvedbu u Pekingu obogatit će fotografije Hrvatske, autora Renca Kosinožića i video projekcije Martina Šesnića. Kineskoj će publici Putokazi prirediti iznenađenje izvodeći na kineskom jeziku neke od atmosferičnih pjesama s albuma „Mjesec, u prepjevu Rite Zhao Simonić.

Kao ambasadori tradicijske etno glazbe, Putokazi su dosad predstavljali hrvatsku kulturu na Međunarodnoj turističkoj burzi u Berlinu 2003., a 2005. i u projektu „Bridge Eternal“ na svjetskoj izložbi Expo u Japanu, čiji cilj je bio, glazbom premostiti zemljopisne, kulturne i političke granice što Putokazi godinama čine. 1997. godine njihov album „Zemlja“ s obradama hrvatskih tradicijskih pjesama uvršten je među 7 najboljih od 150 albuma srednje Europe na Natječaju „Radio France International“. Sudionici su International folklore festivala u Bugarskoj, u Burgasu, 2009., a pjevajući „Na tanko i debelo“ predstavljali su zavičajnu glazbenu tradiciju i u Slovačkoj 2008. godine.

U Kini će se predstaviti vokalistice Jasmina Sokoli, Mia Doričić, Antonia Svetina, Dolores Marinić, Helena Živković, Magda Martedić, Branka Matić Dereta i Vedrana Lisica, pod umjetničkim vodstvom Mirande Đaković.