fallback

Knjiga „Stazama školovanja“ Ivanke Kunić predstavljena u Mjesecu hrvatske knjige

Ivanka Kunić

Typography

U Mjesecu hrvatske knjige Gradska knjižnica i čitaonica Metel Ožegović pripremila je raznolik književni program, koji je započeo predstavljanjem knjige „Ciganin, ali najljepši“ Kristiana Novaka, a u drugi tjedan ušli su predstavljanjem knjige „Stazama školovanja“ autorice Ivanke Kunić.

Pred prepunom studijskom dvoranom knjigu su predstavili dr. sc. Dragutin Rosandić, mr. sc. Ernest Fišer i autorica.

U programu su sudjelovali Hana Kunić, dramska umjetnica, Rajko i Lara Kunić, učenici Osnovne škole Vidovec. U četvrtak 26. listopada u 19 sati bit će dodijeljena nagrada „Katarina Patačić“ za najbolju samostalnu knjigu objavljenu na kajkavskom jeziku u 2016. godini. Nagradu će dodijeliti stručno povjerenstvo u sastavu: mr. sc. Ernest Fišer, Ivanka Kunić, prof. i Ružica Marušić Vasilić, prof.

U četvrtak 9. studenoga bit će predstavljena knjiga „Svijet u amfori: sedam eseja o poeziji Krešimira Bagića“ autorice Đurđice Garvanović Porobije, a u srijedu 15. studenoga zbirka poezije na kajkavskom „Odhajanja“ Tomislava Ribića.

Odjel za djecu u vili Bedeković također se pridružio obilježavanju Mjeseca hrvatske knjige. Održan je susret s književnikom Božidarom Glavinom, autorom slikovnice na kajkavskom „Mišeki“ i Željkom Mezić, ilustratoricom knjige. Ponedjeljak je bio posvećen vrtićarcima i cjelodnevnom čitanju kroz „Danas ti čitam“. U petak 10. studenoga u 18 sati bit će održano predavanje „Ovladavanje čitanjem, razvojne teškoće čitanja i pisanja, disleksija“.

Na Odjelu za mlade održana je književna večer „Knjiga, komp i mob“, u kojoj su sudjelovali članovi LIT-a, literarno-scenske grupe Prve gimnazije Varaždin. U četvrtak 7. studenoga bit će predstavljena knjiga „Svilim“ putopisca Gorana Blaževića, a 15. studenoga u 12 sati bit će proglašeni najčitatelji u 2017. godini.