fallback

Od Kine, preko jazza do tambure i klape - što nas sve očekuje ovoga tjedna na Bundeku

Kineski ansambl tradicijske glazbe Glas Yunana

Typography

I ovoga tjedna nastavlja se bogati program Ljetne pozornice Bundek, na kojoj nas očekuje niz novih glazbenih doživljaja. Pridružite nam se stoga na omiljenome zgrebačkom jezeru - osvježite ljeto koncertima na Bundeku!

A na novoj, obnovljenoj pozornici tu nas već sutra - 17. srpnja očekuje sasvim poseban program koji se održava u sklopu Međunarodne smotre folklora, a koji će ugostiti kineski ansambl tradicijske glazbe Glas Yunana. Svojom djelatnošću ovaj ansambl čuva i njeguje folklornu tradiciju kineske pokrajine Yunan, a njihov zagrebački nastup bit će prilika da upoznamo i doživimo neke od najzanimljivijih i najljepših plesova i pjesama iz bogate tradicije toga, nama dalekoga svijeta - ples pauna, ples za lijevu nogu, ples za proslavu, ples naroda Wa...

18. srpnja na Bundeku ugošćujemo našu cijenjenu pjevačicu i skladateljicu Astrid Kuljanić. Astrid živi i djeluje u New Yorku, a na Bundeku će nastupiti sa svojim američkim sastavom: Ben Rosenblum - harmonika, Mat Muntz - bas i Vicente Hansen - udaraljke. Godine 2017. Astrid je u Americi izdala album Riva uz rasprodanu koncertnu promociju u Weill Recital Hallu newyorškoga Carnegie Halla. U Zagrebu će izvesti atraktivni program autorskih skladbi, poznatih jazz standarda i tradicijske glazbe na jazz način.

Bundek Astrid Kuljanic

Za sve ljubitelje tamburaške i klapske glazbe rezerviran je, pak, 19. srpnja kada na pozornicu stižu Tamburaški orkestar Hrvatske raditelevizije pod vodstvom Siniše Leopolda i članovi Klape Kampanel. Program je nazvan Antologijski hrvatski evergreeni i nema sumnje da će u njemu uživati brojna publika na Bundeku.

Svi programi počinju u 21:00 sati, a ulaz na sve koncerte je - slobodan!

Doista je kul ovih večeri biti u Novome Zagrebu. Osvježite, stoga, ljeto koncertima na jezeru - Vidimo se na Bundeku!

PROGRAMI

UTORAK 17. srpanj - 21:00
Ansambl GLAS YUNANA (Kina)
U suradnji s Međunarodnom smotrom folklora

SRIJEDA 18. srpanj - 21:00
ASTRID MUSIC

Astrid Kuljanić, glas
Ben Rosenblum, harmonika
Mat Muntz, bas
Vicente Hansen, bubnjevi

ČETVRTAK 19. srpanj - 21:00
ANTOLOGIJSKI HRVATSKI EVERGREENI
TAMBURAŠKI ORKESTAR HRT-a & KLAPA KAMPANEL
Dirigent: SINIŠA LEOPOLD