fallback

U NSK humanitarni gospel koncert Srcem i glazbom za djecu

Oliver Vrbančić i Ljiljana Šišeta-Vrbančić

Typography

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, 1. prosinca u 19 sati održat će se humanitarni koncert Srcem i glazbom za djecu.

Nastupit će Gospel Duo, a cjelokupan prihod darovat će se Klinici za dječje bolesti Zagreb za opremanje njihove Knjižnice.

Gospel Duo čine mezzosopranistica Ljiljana Šišeta-Vrbančić i pijanist Oliver Vrbančić. Nakon završene Muzičke akademije u Zagrebu profesionalna ih je znatiželja odvela na studij jazza na Sveučilište za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu (Die Universität für Musik und darstellende Kunst Graz), gdje danas rade kao predavači. Supružnici Ljiljana i Oliver, osim u privatnome životu, ljubav su pronašli i u glazbi, i to u žanru crnačke duhovne glazbe. S temeljima klasike i jazza, u toj su glazbi pronašli prostor u kojem će zajedničkim muziciranjem iskoristiti svu svoju sposobnost i dosadašnje široko glazbeno obrazovanje. Kao Gospel Duo nastupaju već niz godina, a snimili su i CD s tim repertoarom u izdanju Croatia Recordsa.

Na subotnjem koncertu izvest će mnoge popularne hitove gospel glazbe među kojima i Amazing Grace, This World is Not My Home i Bridge Over Trouble Water.

Ulaznicu za humanitarni koncert, uz donaciju od 50 kuna, možete preuzeti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu od ponedjeljka do petka od 8 do 21 sat te subotom od 9 do 14 sati, a upiti se mogu poslati i na e-adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Organizatori su koncerta Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Zaklada NSK i Klinika za dječje bolesti Zagreb.