fallback

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu tribina Kako čuvamo zrak koji udišemo

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu tribina Kako čuvamo zrak koji udišemo

Typography

14. prosinca, u 12:00 sati u Odjelu Zaštita i pohrana Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu održat će se tribina pod nazivom Kako čuvamo zrak koji udišemo.

Ovo je treća iz ciklusa OdrŽive tribine Let’s Go Green! koje u sklopu projekta Zelena knjižnica za zelenu Hrvatsku organizira Nacionalna Nacionalnai sveučilišna knjižnica u Zagrebu u suradnji s Odjelom Zaštita i pohrana NSK te Radnom grupom za zelene knjižnice Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD).

Treća se tribina organizira povodom obilježavanja Međunarodnog dana planina koji se odlukom Ujedinjenih naroda u svijetu obilježava 11. prosinca i kojim se želi ukazati na presudnu ulogu planina u održavanju ekosustava, njihovu osjetljivost na klimatske promjene te nužnost podizanja svijest o njihovoj važnosti.

Uvod u tribinu pod nazivom Kvaliteta unutarnjeg zraka u klimatiziranim prostorima održat će prof. dr. sc. Igor Balen, predstojnik Zavoda za termodinamiku, toplinsku i procesnu tehniku na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu. U nastavku tribine slijede predavanje pod nazivom Kvaliteta zraka – uzroci i posljedice Martina Belavića, mag. phys. iz Državnog hidrometeorološkog zavoda te predavanje Kako digitalno doba pomaže u očuvanju zraka koji udišemo Tomislava Bronzina, mag. ing. elektrotehnike, i Gabrijele Vratarić iz ICT i konzultantske tvrtke CITUS.

U sklopu Tribine, svoju će autorsku eko poeziju interpretirati Stevo Leskarac, djelatnik Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.