fallback

Jedna od najinventivnijih Noći kazališta u Hrvatskoj održana je u varaždinskom HNK

Noć kazališta

Typography

U Noći Kazališta u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu ove je godine priređen posebno inovativan i raznovrstan program koji je obuhvatio sve kategorije publike i publici dao mogućnost uvid u cjelovitu djelatnost kazališta.

Publika je imala prigode vidjeti probu nove predstave Palikuće, a mlađe generacije mogle su sudjelovati u lutkarskoj radionici Dubravka Torjanca, poslušati koncert Glazbene škole ili uživati u produkciji Kazališnog studija mladih u Varaždinu.

Veliko zanimanje vladalo je za predstavu Singerica, Jagode Kralj Novak koja je dijelom bila namijenjena ženama iz udruge Kamensko. Publika je također uživala i u sjajnim koncertima mladih solista Gabrijele Deglin i Romana Mamontova u Velikoj koncertnoj dvorani,(dvorani koja je što posebno treba naglasiti, na početku svoje obnove) te funk/soul/jazz koncertu grupe Playboys. U predvorju velike koncertne dvorane mogla se razgledati i izložba plakata znamenitog Borisa Bućana, a i cijelo kazalište bilo je otvoreno za razgled.

Programski u varaždinskom kazalištu to je izgledalo ovako: Noć Kazališta počela je probom predstave Maxa Fricha: Palikuće, bila je to tehnička i rasvjetna proba i razgovor s redateljem Ivicom Kunčevićem i tehničkim timom predstave, te lutkarskom radionicom za djecu s voditeljem radionice Dubravkom Torjancem. Slijedio je koncert Pripremamo se za Božić, Zbora i orkestra Glazbene škole u Varaždinu, te u Klub Europa Media, nastavljen produkcijom Kazališnog studija mladih HNK u Varaždinu s programima: „U mir i ljubav vjerujem“ - Skupina Frendići i „Nikad nije kasno“ - Skupina Trepavice, uz umjetničko-pedagoško vodstvo: Renate Eldan.

Na sceni Zvonimir Rogoz održana je Cabaret predstava Singerica, Jagode Kralj Novak, a u kasnijim večernjem terminima ljubitelje klasične glazbe oduševio je Koncert mladih solista s nastupom Gabrijele Deglin, sopran i Romana Mamontova, tenor, uz klavirsku pratnju Vesne Leljak. Na podrumskoj sceni „Zvonimir Rogoz“ Noć kazališta završena je uz Funk- soul - jazz koncert, The Playboys-a, dok je u predvorju velike koncertne dvorane bila otvorena izložba plakata Boris Bučan za HNK u Varaždinu.