fallback

"Antigona" u Tvornici kulture

"Antigona" u Tvornici kulture

Typography

Kazališni rock spektakl "Antigona" u Tvornici kulture u Zagrebu, 21. ožujka s početkom u 20 sati obilježit će 5. godinu igranja, uz poznate glazbenike profesionalce i nove nade.

„Antigona - Prockletstvo Roda“ jedan je od prvih suvremenih originalnih rock mjuzikala, nastao kako bi se mladim generacijama na blizak i prepoznatljiv način približio grčki klasik. Koliko je uspjeh mjuzikl polučio svjedoči i činjenica da je do sada u nezavisnoj produkciji doživio 25 izvedbi, a vidjelo ga je 10000 ljudi, mnogi i po nekoliko puta.

Iza žestokih songova, prepoznatljive priče i dojmljivih scenskih ostvarenja stoji tim Medley Teatra – Trpimir Jerković kao skladatelj, Marijana Matešić Jerković kao redateljica, dramaturginja i vokalna pedagoginja te Ivana Matas Zorica koja je tekst ovog klasičnog djela adaptirala za scenu. Djelo je nastalo u suradnji profesionalaca i amatera od kojih su neki, upravo zahvaljujući „Antigoni“ završili u profesionalnim vodama.

Antigona ProcKletstvo Roda približava književno djelo gledateljima, jer je kreirana od pjesmama koje publici lako ulaze u uho i neke od njih bi se mogle plasirati kao izdvojeni hitovi.

U glavnim ulogama nastupit će Taher Sanuri, Tea Zec, Irena Curić, Adalbert Turner, Marin Bukvić, Asad Sanuri, Željko Zubović, uz pratnju benda kojeg čine renomirani hrvatski glazbenici –Toni Lović – gitarist grupe Zabranjeno Pušenje, Berislav Blažević – klavijaturist grupe Parni Valjak, Nenad Borić – bubnjar grupe Crno Perje, Romeo Krželj, Mario Vincek i Dinko Janković.