fallback

Gradonačelnik Sigetvara u Muzeju Međimurja Čakovec

Gradonačelnik Sigetvara u Muzeju Međimurja Čakovec

Typography

U utorak, 17. listopada, u Muzeju Međimurja Čakovec održan je sastanak muzejskih djelatnika, zamjenice međimurskog župana Sandre Herman, čakovečkog gradonačelnika Stjepana Kovača i direktora Turističke zajednice Međimurske županije Rudija Grule s izaslanstvom mađarskog grada Sigetvara koje je predvodio gradonačelnik dr. Peter Vass.

 Uz čelnog čovjeka prijateljskog grada Sigetvara u izaslanstvu su bili ravnatelj Mađarskog instituta u Zagrebu dr. Denes Sokcsevits, ravnateljica muzeja Kornelia Sojko Sinjkovic, akademski kipar Vanyur Istvan i prevoditeljica Aniko Der. Od strane Muzeja Međimurja Čakovec susretu su nazočili ravnateljica Maša Hrustek Sobočan, kustosice Branka Marciuš i Ana Šestak te voditelj marketinga Zlatko Bacinger.

Tema njihova susreta bila je unaprjeđenje kulturno-turističke suradnje te preispitivanje mogućnosti dinamičnijeg korištenja europskih fondova u cilju realizacije kulturnih projekata dvaju gradova i muzeja.

Gradonačelnik Vass osvrnuo se na dobru suradnju prigodom obilježavanja 450. obljetnice Sigetske bitke 2016. godine naglasivši kako se taj svijetli primjer nikako ne bi smio zaustaviti na svečanosti, nego da bi se suradnja i međusobno usklađivanje kulturno-turističkih projekta trebali nastaviti kontinuirano i bez prekida.

S time se složila i ravnateljica MMČ-a Maša Hrustek Sobočan, koja je izdvojila nekoliko projekata na kojima radi naš muzej, a koji bi imali više šansi da prođu kao međunarodni projekti ukoliko bismo se zajednički javili na europske natječaje.

Zamjenica župana Sandra Herman i gradonačelnik Stjepan Kovač podržali su suradnju dvaju gradova i muzeja te obećali pomoć Županije i grada Čakovca.

Zaključeno je da se se u narednom razdoblju usklade projekti na koje bi se dva grada i njihovi muzeji zajednički javljali na europske natječaje. Sada slijedi podrobnije planiranje aktivnosti i investicija te pisanje zajedničke prijave. 

Opširnije o tvrtki/instituciji na poveznici