fallback

Audio-art radionice

Varteks/GMV

Typography

Pozivamo sve sadašnje i bivše radnike/ce Varteksa da nam se pridruže na radionicama koje će se 15., 16. i 17. siječnja održati u Gradskom muzeju Varaždin!

Varteks je bez sumnje jedna od najvećih i najdugovječnijih tekstilnih industrija u Hrvatskoj. Osnovana je davne 1918. kao Tekstilna industrija Varaždina (TIVAR) i jedna je od rijetkih koja se, iako znatno smanjenog kapaciteta proizvodnje, održala sve do danas. U vrijeme najintenzivnije proizvodnje Varteks je zapošljavao oko 11.400 ljudi, a uz mušku, žensku i dječju konfekciju te jeans odjeću po kojoj je najpoznatiji, proizvodila se i grebena i češljana pređa od vune, celvlakna i sintetike, vunene tkanine svih vrsta, pokrivači te rezervni dijelovi i uređaji za konfekciju.

Na radionicama ćemo se prisjetiti „zlatnih dana“ tvornice, prizvat ćemo sjećanja o radnim procesima u različitim pogonima, proizvodima, uvjetima rada… Razgovarat ćemo o tome što je Varteks značio i još uvijek znači za Varaždin i čitavu Varaždinsku županiju. Razmjenom znanja i ideja, pod vodstvom umjetnika Bojana Mucka, radit ćemo na umjetničkom radu kojim će Varteks biti predstavljen na izložbi u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu.

Prva radionica održat će se 15. siječnja u Gradskom muzeju Varaždin, palača Herzer, s početkom u 17 sati.

Voditelj radionice: Bojan Mucko, novomedijski umjetnik, kulturni antropolog i filozof
Radionice su namijenjene osobama starijim od 55 godina.
Sudjelovanje u radionicama je besplatno.
Molimo sve zainteresirane da ponesu osobne iskaznice.

Prijave: Spomenka Težak, 042/658 -762, 091/552-5240
Za dodatne informacije i prijave možete nam se obratiti i putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj 091/573 0082.

Radionice su realizirane u suradnji s Gradskim muzejom Varaždin.

Radionice su dio projekta „Skrojene budućnosti“ sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.
Financijska vrijednost projekta: 547.246,02 kn
Sadržaj je isključiva odgovornost Tehničkog muzeja Nikola Tesla.