fallback

Foodballerka na Štrosu u Zagrebu

Foodballerka na Štrosu u Zagrebu

Typography

Glazbeni program Foodballerke na Strossmayerovom trgu u Zagrebu do 15. srpnja imat će osam koncertnih grupa: Psihomodo Pop, Soul Stash, One Dread, B and the Bops, Kuzma&Shaka Zulu, Bolesna braća, Gustafa i Songkillersa.

Nastupiti će i DJ-i: Phat Phillie, Tom Polo, William Collins, Didi i Slavin Balin. Street food ponudu organizirali su zagrebački ugostitelji. Pripremljen je i poseban dječji kutak s kreativnim radionicama, “napuhancima” a tu je i bungee jumping. Pjesnik Matko piše pjesme na pisaćem stroju, a organiziraju se nogometni kviz i večer poezije. Terrible Creations osmišljava zabavne igre, a prijave se primaju na FB-u. Pripremljeni su i Freeze Corner by gol.hr te Buddy Bench Radija 101.

Foodballerka vizual 1

Organizator je osigurao i veliki ekran i Grill Zonu za gledanje utakmica hrvatske reprezentacije.

The Garden Brewery pripremio je posebno pivo za Foodballerku – World Cup Lager te imaju široku ponudu craft piva.

Posjetitelji mogu potražiti Pedicabov i Segwayev prijevoz, a organiziran je i Samsung Summer Garden, gdje se može kreirati vlastiti virtualni AR emotikon s novim Galaxy S9+ pametnim telefonom, snimiti neki otkačeni pokret na super usporen način te upoznati novi QLED TV koji nudi novo iskustvo gledanja.

Što se tiče hrane hrane Time priprema razne varijante piletine i povrća, Wurst bar nudi kobasice, The Garden Bar&Kitchen osim craft piva sprema BBQ krilca, pop-corn chicken i čips od batata.

Kitchen&Grill Plac uz svoje šarene burgere donosi i krumpiriće u bojama, BarBaQ nudi delicije iz smokera - svinjska rebarca, goveđa rebra i prsa, Haustor Haus će ponuditi talijanske delicije Focaccie, Pommes Frites - raznorazne varijante hrskutavih krumpirića, a 50 A Burger&Champagne Bar dolazi s kombinacijama od 0.5 i 1 kg pilećih krilaca za ekipu uz umak od plavog sira i hitom Orange Batidom. El Toro ističe Beef Quesadilla, Good Food donosi 3 veličine “Ronalda” - izravno iz njihovog ručno izrađenog smokera uz salate i burgere. Rougemarin dovodi i svog mlađeg brata, Bagel&Lobster bar, s bagel pecivima i sendvičima, a OLI house ima specijalitet “chicketin”.

Cocktail bar by Rakijarnica/Mangosta ugostio je putopisca i koktel majstora Tomislava Perka, koji priprema koktele i voćne salate, Gost&Ona najavljuje Mohito i družinu uz Maradonu i Pelea, GINgle bells priprema gin kombinacije, Jamnica cocktail bar posebno je osmislio koktele kao što je Wine Cooler - rashlađivanje na max. Pop-up bar GuMMenYak “koktelizirat” će koktele koje će začiniti letećim medvjedićima u dječjoj varijanti.

Milky sprema palačinke raznih okusa, Time predstavlja ljetnu fritulu s jagodama i semifredde, a tu su i Good Food deserti u teglicama.

Radno vrijeme Foodballerke je od ponedjeljka do četvrtka od 12 do 23 h, petkom od 12 do 01, subotom od 11 do 01 i nedjeljom od 11 do 23 h. Ulaz na Festival je besplatan.