Izbornik

Klub očeva „Rastimo zajedno“

Klub očeva „Rastimo zajedno“

Typography

Vođeni idejom da i roditelji imaju pravo na pomoć u odgoju djece, prije jedanaest godina Dječji vrtić „Varaždin“ krenuo je u pilot primjenu radionica za roditelje „Rastimo zajedno“, a koje su nastale kao rezultat suradnje UNICEF-a, Agencije za odgoj i obrazovanje i Centra „Rastimo zajedno“ u javnoj kampanji „Prve 3 su najvažnije“.

Svih su se ovih godina u radionice uglavnom uključivali roditelji djece koja polaze DV „Varaždin“ iako su one otvorene i za sve ostale roditelje koji žele rasti u svojoj roditeljskoj ulozi. Kao logički slijed i nadogradnja radionica, a uviđajući potrebu da se roditelji i nakon završenog ciklusa i dalje sastaju, ove je godine, točnije 6. ožujka, pokrenut i Klub očeva „Rastimo zajedno“.

Prvih sedmero očeva tako u radionicama, koje se održavaju jednom tjedno u trajanju od dva sata, zajedno propituju, osvještavaju, promišljaju i uče o slijedećim temama: „Važnost uloge oca u ranom djetinjstvu“, „O očevima i osjećajima“, „O očevima i majkama“ i „Tata od zanata“.

U radionicama Kluba očeva „Rastimo zajedno“ se kroz predavanja i vježbe stječu znanja i vještine za bolji odnos s djetetom. Prilika je to da se kroz razgovor izmjenjuju iskustva o rješavanju problema s djetetom i da se kroz druženje postane sigurniji, jači i samopouzdaniji otac.

Voditelji radionica „Rastimo zajedno“ u Dječjem vrtiću „Varaždin“ su Ksenija Pletenac, magistra pedagogije i sociologije i Krešimir Plantak Večerin, magistar ranog i predškolskog odgoja.

Sudjelovanje roditelja u radionicama „Rastimo zajedno“, pa tako i u klubu očeva, besplatno je za sve roditelje koji se žele priključiti. Ukoliko postoje interes za uključivanjem, zainteresirani se mogu prijaviti na mail Dječjeg vrtića „Varaždin“ (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) ili osobno u upravi vrtića.

Pozivamo sve roditelje, a i one koji se pripremaju na zahtjevnu roditeljsku ulogu, da nam se pridruže. Rastimo zajedno!!!