Izbornik

Obilježavanje Dana planeta Zemlje i Svjetskog dana knjige u Aquatici

Typography

Kako bi prigodno obilježili međunarodni Dan planeta Zemlje i Svjetski dan knjige, Aquatika – Slatkovodni akvarij Karlovac u subotu, 22. travnja 2017. godine, organizira poučno druženje u okviru kojeg će biti predstavljene prva bojanka i slikovnica u izdavaštvu Aquatike te fotomonografija.

Javna ustanova Aquatika istaknula se među javnim ustanovama u Republici Hrvatskoj stalnim osmišljavanjem dodatnih sadržaja i aktivnosti, među kojima je poseban naglasak na djeci i mladima te na brizi o okolišu i lokalnoj zajednici. Upravo iz tog razloga Aquatika se odlučila na izdavanje vlastite bojanke i slikovnice te je, povodom obilježavanja ovih značajnih datuma, pripremila raznolik program koji će se održati u prostorima Aquatike, a koji počinje u subotu, 22. travnja, u 10 sati.

U prvom dijelu okupljanja koji počinje u 10 sati svi posjetitelji mogu uživati u predstavljanju fotomonografije naziva „Fotografija govori tisuću riječi“, a koju će okupljeni moći slobodno prelistavati uz stručno vodstvo g. Hrvoja Cvitanovića.

U 11 sati počinje predstavljanje bojanke autorice Maje Spoje i slikovnice autorice Ivane Francisković Olrom, uz nazočnost ravnateljice Aquatike Margarite Maruškić Kulaš. U okviru predstavljanja bojanke i slikovnice bit će organizirana i dječja radionica na temu važnosti očuvanja rijeka tijekom koje će djeca izraditi riječni tok od raznih otpadnih materijala, bojati neke od riba koje se nalaze u bojanci i smjestiti ih prema zonama.

Zadnji dio subotnjega okupljanja predviđen je u 12 sati kada počinje besplatna poučna radionica na temu važnosti očuvanja rijeka na kojoj će djeca, pod vodstvom stručnog osoblja akvarija, učiti o važnosti voda za naš život i opstanak biljnog i životinjskog svijeta.

Aquatika se od svog otvorenja u listopadu prošle godine nameće kao inovativna i proaktivna ustanova koja, osim više od 100 vrsta riba i 40 endemskih vrsta raspoređenih u 25 akvarija, nudi još mnoštvo sadržaja. Tu se ponajviše ističu kongresna dvorana, edukativni centar te znanstveno-istraživački centar u kojima se održavaju brojne radionice, stručne konferencije, koncerti i kazališne predstave. Također, za sve posjetitelje osiguran je i ugodan boravak u ugostiteljskom dijelu akvarija, a osim toga, Aquatika je zanimljiva i zbog svoje jedinstvene suradnje s lokalnim proizvođačima suvenira.

Slikovnica Tamo negdje ispod vode