Izbornik

XII. škola mladih filatelista Trakošćan 2017.

XII. škola mladih filatelista Trakošćan 2017.

Typography

Klub mladih filatelista „Trakošćan“ u sklopu Edukativnog centra filatelije mladih u Republici Hrvatskoj organizira u Trakošćanu, biseru Hrvatskog zagorja, XII. školu mladih filatelista “Trakošćan 2017.“ s međunarodnim sudjelovanjem, koja će se održati 28. listopada.

Škola je zamišljena kao filatelistička manifestacija na nacionalnoj razini s međunarodnim sudjelovanjem. Očekuje se nazočnost od oko 200-tinjak polaznika. Osnovni koncept temelji se na stručno – edukativnom programu s ciljem da djeca putem poštanskih maraka upoznaju nacionalnu, povijesnu, kulturnu, spomeničku i prirodnu baštinu.

Kroz raznovrsne aktivnosti, na poticajnim i atraktivnim programima, u zdravoj prirodi i pod vodstvom odraslih i kompetentnih izvoditelja, korisnici upoznaju svoju domovinu, ali i zemlje Europe i svijeta, zbližuju se i mijenjaju svoje kulturološke navike, poglede na svijet i sustav pravih vrijednosti.

- Dosadašnja iskustva u radu škole kroz koje je prošlo 2.500-tinjak mladih pokazali su da ovakav pristup učenju daje izrazito dobre rezultate i statistički podaci o školskim uspjesima i daljnjem napredovanju djece u srednjoškolskom i fakultetskom obrazovanju su izrazito pozitivni – ističe Dino Murić, predsjednik Klub mladih filatelista.

Upravo zato očekuje se kako će i ova škola pridonijeti promjeni ponašanja mladih, njihovom učinkovitijem radu u jedinicama lokalne samouprave, županija, te Republike Hrvatske u cjelini, kako na društvenom planu, tako i u gospodarskom razvoju.

Organizatori će uz brojne edukacijske sadržaje iz svijeta filatelije, polaznicima predstaviti i brojne atrakcije (poseban oblik prijenosa pošte, prigodna izdanja prigodnih omotnica i poštanskih žigova, izdvojeni poštanski šalter, i sl.). Škola mladih filatelista ponovno će dokazati kako filatelija nije samo hobi, već objekt pridobivanja znanja i edukacije.