Izbornik

Novi projekt Gospodarske škole Varaždin

Novi projekt Gospodarske škole Varaždin

Typography

Gospodarska škola Varaždin svečanim potpisivanjem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji su financirani iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., u okviru poziva za dodjelu bespovratnih EU sredstava Podrška obrazovanju odraslih polaznika uključivanjem u prioritetne programe obrazovanja, usmjerene unaprjeđenju vještina i kompetencija polaznika u svrhu povećanja zapošljivosti, od 25.1.2018. godine provodi projekt pod nazivom Prekvalifikacijom do posla.

Ukupna vrijednost projekta je 1.465.955,38 HRK, od čega je iznos EU potpore 1.465.955,38 HRK. Vrijeme provedbe projekta je od 25.1.2018. do 25.1.2020. godine. Tijekom provedbe projekta škola će surađivati sa svojim partnerom Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Cilj ovog projekta je omogućiti povećanje razine znanja, vještina i kompetencija te jačanje konkurentnosti na tržištu rada 40 dugotrajno nezaposlenih osoba starijih od 34 godine upisom u postupak prekvalifikacije za zanimanja Kuhar i Slastičar. Naša ciljna skupina su dugotrajno nezaposlene osobe odnosno osobe koje su nezaposlene godinu dana i više, starije od 34 godine, sa završenom najmanje trogodišnjom srednjom školom.

Ovim projektom omogućava se besplatna edukacija za zanimanje kuhar i za zanimanje slastičar, a po završetku edukacije polaznici stječu srednju stručnu spremu.
Tijekom provedbe projekta održati će se dvije motivacijske radionice kako bi se zainteresirali potencijalni polaznici za upis u postupak prekvalifikacije za navedena zanimanja. Stoga pozivamo sve koji ispunjavaju uvjete da su dobrodošli i da se priključe ovom projektu.

Po završetku projekta polaznici će steći nove kvalifikacije i kompetencije te će postati konkurentniji na tržištu rada i povećati mogućnost zapošljivosti jer se radi o zanimanjima koja su na području naše županije, a i u cijeloj našoj državi tražena. Također, škola će nastaviti sa programima prekvalifikacije, a u tu svrhu će koristiti i opremu nabavljenu ovim projektom.

Za više informacija:
Martina Novak, mag. oec., voditeljica projekta
Gospodarska škola Varaždin
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Tel: 042/492-286
Mob: 099/693-1698

Prijavite se na naš Newsletter