Izbornik

Njemačka turistička zajednica predstavila svoje programe

Njemačka turistička zajednica predstavila svoje programe

Typography

Regionalni ured Njemačke turističke zajednice (DTZ) održao je u Zagrebu tradicionalno godišnje predstavljanje medijima.

Ovogodišnja globalna tematska kampanja u povodu obilježavanja 100 godina osnivanja Bauhausa u Weimaru, vodi u vrijeme modernizma, u svijet arhitekture, dizajna i umjetnosti stvorenog u Njemačkoj, a čija djela su i danas cijenjena diljem svijeta.

Nakon uvodnih riječi Brune Bobana, glasnogovornika i savjetnika Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke u Zagrebu, ovogodišnju promotivnu kampanju Njemačke „Celebrating Bauhaus“ predstavio je Cristian Sallai marketing & sales menadžer regionalnog ureda Njemačke turističke zajednice.

U povodu proslave obljetnice osnivanja Bauhausa organiziraju se festivali, izložbe i drugi projekati u cijeloj Njemačkoj.

„Proslava obljetnice osnivanja Bauhausa je odličan način učvršćivanja pozicije Njemačke kao kulturalnog odredišta. Osnivači Bauhausa su predavali u Weimaru, Dessau i u Berlinu, ali to ne znači da međunarodni sjaj Bauhausa, njegovo nasljeđe i korijeni ne sežu i do ostalih pokrajina Nemačke, do Baden-Württemberga, regije Nord Rhein-Westfalen i njenih gradova Krefelda, Duisburga, Oberhausena, Essena i Münstera. To predstavlja važan aspekt ponude kulturalnog turizma Njemačke.“ - rekla je Petra Hedorfer, direktorica upravnog odbora DZT-a.

Tri velike izložbe organizirane u povodu obljetnice u 2019. godini prenose povijest Bauhausa, posebnosti njegove arhitekture i dizajna interijera. Prvi put bit će prikazan dio Bauhaus kolekcionarskog blaga, dizajnerskih klasika i eksperimenata forme.

Izložba Bauhaus arhiva u Muzeju interijera u Berlinskoj galeriji s naslovom „Original Bauhaus“ otvorit će se 6. rujna i bit će posvećena odnosu unikata i serija, originala i reprodukcija. Posjetioci će vidjeti klasike dizajna kao i današnje replike Bauhaus djela i odgovore suvremenih umjetnika na ikone modernizma.

Zaklada Bauhaus Dessau će od 8. rujna u novom Bauhaus muzeju u Dessau prikazati izložbu u kojem je Bauhaus kao polje eksperimenta za modernu kulturu praktičnog života stavljen u fokus izložbe „Bauhaus zbirka“. Različiti Bauhaus proizvodi kao što su tipografije, svjetiljke, namještaj, tapete ili tekstil predstavljaju danas dio našeg svakodnevnog života.

Izložbeni ciklus u novom Bauhaus muzeju Weimar „Bauhaus je iz Weimara“ stavlja u fokus osnivača Waltera Gropiusa.

Njemačka je za Hrvate i dalje važno mjesto za putovanja. Od siječnja do prosinca 2018. ostvareno je 418.736 noćenja, što je rast od 13 posto.

Najveći rast sa 35,8 posto noćenja iz Hrvatske ima Bavarska, slijedi pokrajina Hessen sa 15,6 posto i Baden-Württemberg 15,2 posto. Turistička putovanja zauzimaju prvo mjesto sa 42 posto od ukupnog broja putovanja za Njemačku. Od toga se 44 posto turista odlučuje za posjet njemačkim gradovima i događajima (Oktoberfest i druge priredbe), zatim slijede kružna putovanja (20 posto), a za odmor u turističkim područjima se opredijeli 12 posto. Na poslovna putovanja u Njemačku iz Hrvatske godišnje otputuje 31 posto od ukupnog broja putnika.

Prijavite se na naš Newsletter