Izbornik

Književnost i glazba

Otvorene 61. Glazbene svečanosti hrvatske mladeži, u Varaždinu čak 1.400 malih i velikih pjevača

Čak 1.400 sudionika okupilo se na 61. Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu, koje su u HNK u Varaždinu svečano otvorene 2. svibnja, a završavaju 3. svibnja, u 19.30 sati objavom rezultata Prosudbenog povjerenstva i podjelom priznanja, pohvalnica, zahvalnica, plaketa i nagrada.

Prljavo kazalište započinje turneju u Canadi i SAD-u

Započinje koncertna turneja Prljavog kazališta u Canadi i SAD-u kojom ovaj najdugovječniji i omiljeni pop-rock bend svih generacija publike nastavlja obilježavati  40 fenomenalnih godina u vrhu glazbene scene! Uvertira je to i u koncert koji je kruna glazbeno-rođendanske turneje, a kojom će Prljavci 31. svibnja, na Dan Grada Zagreba, zasvirati svojem Zagrebu, na stadionu u Kranjčevićevoj.

Mladen Burnać i Mila Elegović/Foto: Mario Ćužić

Deveti album zagrebačkog kantautora Mladena Burnaća, sadrži njegovih 20 najljepših pjesama u dosadašnjoj karijeri (odabir istih, napravio je sam Mladen). Na istom se nalaze i najnovije pjesme, te dueti sa: Matijom Dedić, Ivankom Boljkovac, Arsenom Dedićem, Milom Elegović i Kemalom Montenom. Cijeli album, satkan je od nježnih kantau-torskih skladbi, profinjenih aranžmana, specifičnog ugođaja, sa promišljenim stihovima, koji na autorov način govore o vječitoj temi i inspiraciji svih umjetnika - o ljubavi.

Više članaka ...

Prijavite se na naš Newsletter