Izbornik

Galerije i muzeji

Srijeda u Muzeju - O hrvatskoglagoljskoj knjižnoj baštini

Uz izložbu Varaždinske glagoljske pergamene i „Knjige glagoljaške – kapucinske, karlobaške“, postavljene u palači Herzer Gradskog muzeja Varaždin (Franjevački trg 10), u sklopu Srijede u Muzeju, 28. veljače ove godine, održava se predavanje pod nazivom O hrvatskoglagoljskoj knjižnoj baštini, koje je pripremila akademkinja Anica Nazor.

Kipar Radoslav Terstenjak - predavanje

Slikar Darwin Butković u Galeriji Hrvatskoga društva likovnih umjetnika u Kuli stražarnici održao je predavanje o kiparu Radoslavu Terstenjaku (1922. – 1950.), kako je rekao, u vrijeme nakon rata jedinome varaždinskome kiparu, koji je danas zaboravljen.

Noć muzeja

Na 3. sjednici Muzejskog vijeća Gradskog muzeja Varaždin, održanoj 16. veljače ove godine, usvojeno je Izvješće o radu Gradskog muzeja Varaždin za 2017. godinu i donijeta odluka u kojoj se konstatira da je Gradski muzej Varaždin sve programske obveze prema planu i osiguranim proračunskim sredstvima izvršio iznimno uspješno.

Između neba i zemlje

Izložba slika Željka Martića može se pogledati do 5. ožujka u Galeriji Specijalne policije na Trgu žrtava fašizma br 1 u Zagrebu.

Više članaka ...

Prijavite se na naš Newsletter