Rabljani u Zagrebu predstavili turističku sezonu

Rabljani u Zagrebu predstavili turističku sezonu

Typography

Predstavnici Turističkih zajednica Raba i Lopara u Zagrebu najavili su turističku sezonu na otoku Rabu, koji od ove godine nosi titulu Europskog otoka sporta, prvog takvog u povijesti.

Na konferenciji za medije prisustvovali su brojni uzvanici, među kojima i pomoćnica ministra turizma Monika Udovičić te direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Na Rabu prošle je sezone bilo dva milijuna noćenja a dobri se rezultati očekuju i u nadolazećoj sezoni.

Rab nudi čisto more, puno sunca, sportske staze, poznatu rapsku gastronomiju i manifestacije od Uskrsa na Rabu, Kantuna, Rabske fjere, Underwater Photo Marathona, Kanate i Najljepšeg otočnog adventa u Rabu do Festivala skulpture u pijesku, Pumidorfesta, Krumpirfesta, Paradise Samba Festivala, Loparske noći i Male gospe u Loparu.

„ Posebno bih istaknula punoljetnost Fjere, koja će u ovoj jubilarnoj godini, kada slavimo 130. godina turizma, proslaviti svoje 18. izdanje. ”, izjavila je Ivana Matušan, direktorica Turističke zajednice Grada Raba.

„Kao što je otok sreće poseban među jadranskim otocima tako je i na Rabu mjesto Lopar jedinstveno po svoje 22 pješčane plaže. Od njih najpoznatija je Rajska plaža. Imamo od robinzonskih plaža do onih za kućne ljubimce. Organiziramo i Festival Skulpture u pijesku koji svake godine privlači sve veći broj turista iz cijeloga svijeta, a uz ostale manifestacije istaknuo bih Paradise Samba Festival, Loparsku noć i Malu gospu.“, istaknuo je Marin Mušćo, direktor Turističke zajednice Općine Lopar.

Na predstavljanju u Zagrebu bili su Draški beli maškari, maškari iz Lopara te Pučki pjevači koji su predstavili običaj maškaranja i karnevalskih događanja u Rabu i Loparu. Nakon toga, maškari su se preselili na središnji zagrebački trg, na Trg Bana Jelačića gdje su izveli prigodni program.

Prijavite se na naš Newsletter