Tehnici rekonstrukcija KB-a Sveti Duh vrijedna 124,3 milijuna kuna

Klinička bolnica "Sveti Duh"

Typography

Građevinsko poduzeće Tehnika sklopilo je s Gradom Zagrebom ugovor o rekonstrukciji kompleksa Kliničke bolnice Sveti Duh s vrijednošću radova 124,3 milijuna kuna bez PDV-a, izvijestili su u petak iz Tehnike.

 Projektom je predviđena rekonstrukcija bolničkog kompleksa s izgradnjom novih sadržaja dnevne bolnice, zamjenskih sadržaja za upravu bolnice, bolničke ljekarne i tehničke službe, te izgradnja garaže kojom će se riješiti ključni problem parkirališnih potreba cijele bolnice, ali i okolnih područja.

Objekt je koncipiran kao višekatnica s dvije podrumske i dvije pretežno ukopane etaže, tri nadzemne etaže, dok se garaža planira na četiri podzemne etaže s ukupno 477 parkirališnih mjesta. Radovi bi, prema ugovoru, trebali biti dovršeni za 24 mjeseca.

Klinička bolnica Sveti Duh najstarija je bolnica u Hrvatskoj. Počela je s radom 1804. godine i od tada djeluje bez prekida. Ima 500 bolesničkih kreveta za odrasle i 70 za novorođenčad, 120 ambulanti i dijagnostičkih službi. Uključena je u hitno i redovito zbrinjavanje oko 250.000 građana.

Organizirana je kao jedinstvena tehnološka cjelina koju čini 9 stacionarnih djelatnosti i 16 specijalističko-konzilijarnih i dijagnostičkih djelatnosti organiziranih u 6 klinika, 8 zavoda i središnji hitni prijam.

Prijavite se na naš Newsletter