Schneider Electric «zeleni trkači» započeli odbrojavanje do pariškog maratona 2019.

Schneider Electric «zeleni trkači» započeli odbrojavanje do pariškog maratona 2019.

Typography

• Zeleni trkači pridružit će se Schneider Electric zajednici djelatnika i klijenata koji se obvezuju na usvajanje mjera održivosti tijekom priprema za maraton
• Schneider Electric kompenzirat će neizbježne emisije CO2 kako bi pariški maraton postao 100 posto ugljično neutralan

Schneider Electric, vodeća kompanija na području digitalne transformacije upravljanja energijom i automatizacije, poziva sve zainteresirane trkače na pridruživanje zajednici „zelenih trkača“, kako bi zajedno uspjeli kompenzirati neizbježne emisije CO2 povezane s pariškim maratonom i dati dodatne donacije. Ovo je sljedeći korak inicijative započete 2016-te, te je sastavni dio zalaganja kompanije za «Gradove ugodne za stanovanje», gdje bolje upravljanje energijom ima izravan pozitivan učinak na kakvoću života i rezultira boljim okruženjem za trčanje. 

Zajednica zelenih trkača: trkači kao ambasadori gradova ugodnih za stanovanje

Schneider Electric želi inspirirati i omogućiti trkačima diljem svijeta da trče za održivu budućnost i pridruže se zajednici zelenih trkača kako bi gradovi postali ugodniji za stanovanje – i trčanje. Program Zeleni trkači, dostupan na schneider-electric.com/segreenrunners, trkačima nudi savjete, praktične informacije i priliku za sudjelovanje u tjednim online izazovima. Schneider Electric obvezuje se za svakih 65 kg CO2 sačuvanih tijekom izazova, donirati Mobiya solarnu svjetiljku, jedan napredne štednjake i 10 sjemenki mangrova našim partnerima-nevladinim organizacijama u Africi i Istočnoj Aziji. Izazovi i pobjednici objavljivati će se svaki tjedan.

„Kao sponzori pariškog maratona želimo potaknuti naše djelatnike, klijente i partnere koji treniraju da se pridruže našoj inicijativi za održivije gradove“, rekla je Chris Leong, direktorica marketinga kompanije Schneider Electric. “Svojim rješenjima za zgrade, industriju i domove gradove činimo ugodnijima za život i želimo napraviti više kako bi maratoncima i njihovim obiteljima omogućili da se angažiraju.“

Kenija će biti glavni korisnik kompenzacija za pariški maraton Schneider Electrica

Pariški maraton Schneider Electrica drugi je maraton na svijetu po popularnosti, odmah poslije njujorškog. Na startu utrke 14. travnja očekuje se oko 58.000 trkača, od kojih će trećina doputovati u Francusku s drugih kontinenata. Zbog toga će se 93 posto svih emisija CO2 (26.000 tona) povezanih s utrkom odnositi na zračni prijevoz. Sve emisije povezane s utrkom kompenzirat će se kako bi ista bila 100 posto ugljično neutralna.

S obzirom na uzoran nastup kenijskih maratonaca na pariškom maratonu, tvrtka je odlučila kompenzacije za utrku dodijeliti upravo toj zemlji. Schneider Electric kompenzirat će emisije i postići 100 posto ugljičnu neutralnost ulaganjem u Livelihoods fond. Livelihoods fond proširit će svoj projekt Hifadhi u partnerstvu s Climate Palom. Projekt Hifadhi distribuira štednjake i sadnice drveća u kenijskom okrugu Embu East.

Iako je Afrika odgovorna za samo 4 posto globalnih emisija stakleničkih plinova, klimatske promjene izravno utječu na 65 posto njenih stanovnika. Kao tvrtka koja je već odavno prisutna u Africi, Schneider Electric tamo je već razvio nekoliko inicijativa za održivost u sklopu svog programa Pristup energiji. Na primjer, samo u Keniji omogućio je 45.000 osnovnoškolaca pristup energiji, u partnerstvu s Don Boscom organizirao je edukaciju mladih električara na institutu Boy's Town u Nairobiju i izgradio lokaciju za sastavljanje Villaya Microgrida, montažne solarne mikromreže.

Uključiviji i održiviji

Schneider Electric nastavlja pokazivati svoju predanost raznolikosti i uključenosti na pariškom maratonu. Baš kao prošle godine, žene startaju 15 minuta prije muškaraca kako bi se istovremeni dolazak na cilj elitnih trkačica i trkača mogao emitirati uživo u Francuskoj i 189 zemalja diljem svijeta. Kako bi privukao više mlađih trkača, Schneider Electric podijelio je 150 besplatnih startnih mjesta na maratonu studentima ekonomije i inženjerstva. Djelatnici Schneider Electrica i drugi dobrovoljci pomagati će i sudionicima maratona koji su u kolicima. Zeleni trkači koji sudjeluju u tjednim izazovima kako bi gradove učinili ugodnijima za život, tijekom priprema će dobiti savjete o „raznolikosti i uključenosti“.

Grupacija je već sedmu godinu službeni partner događanja koje je postalo poznato kao pariški maraton Schneider Electrica. Zamisao o kompenziranju emisija CO2 rođena je 2016. godine, s ciljem kompenziranja 50 posto emisija. Cilj je naknadno progresivno povećan na 100 posto emisija u 2019.

Prijavite se na naš Newsletter