Poduzetnici Varaždinske županije lani ostvarili 280-postotni rast dobiti

Rast dobiti

Typography

Poduzetnici Varaždinske županije su prema ostvarenoj neto dobiti prošle godine u odnosu na 2015. godinu ostvarili najveći skok promatrano na razini županija i skočili s 14. na 7. mjesto!

Prema podacima Financijske agencije varaždinski poduzetnici ostvarili su čak 280-postotni rast neto dobiti i time se smjestili među rekordere po rastu.

Veći rast zabilježen je jedino u Brodsko-posavskoj županiji gdje su poduzetnici ostvarili čak 857,7 posto veću neto dobit u 2016. godini nego godinu ranije.

Prema rezultatima poduzetnika u 2016. godini, promatrano na razini županija, zaključak je da gospodarsku sliku Hrvatske i dalje karakterizira velika razlika u razvijenosti pojedinih regija – županija.

Vrijedi istaknuti da su od 24,0 milijarde kuna neto dobiti, 70 posto ostvarili poduzetnici u trima županijama: Gradu Zagrebu, Zagrebačkoj i Istarskoj županiji, u kojima sjedište ima 55.317 poduzetnika ili 48 posto.

Poduzetnici čije je sjedište u županiji Grad Zagreb prvorangirani su po svim prezentiranim kriterijima. Na drugom su mjestu po neto dobiti ove godine poduzetnici Zagrebačke županije, a poduzetnici Istarske županije na trećem mjestu jer je njihova neto dobit u 2016. u odnosu na 2015. godinu, manja za 52,7 posto. Osnovni je razlog manja ostvarena dobit društva Adris grupa d.d. sa sjedištem u Rovinju.

U 2016. godini jedino su poduzetnici sa sjedištem u Šibenskoj županiji poslovali s gubitkom.

 

Prijavite se na naš Newsletter