Lansiran novi portal za poduzetnike

Lansiran novi portal za poduzetnike

Typography

3. listopada u Varaždinu predstavljen je novi portal za poduzetnike www.mentorica.biz.

Nositelj projekta je tvrtka Androlić konzalting koja upravo ovih dana obilježava četiri godine od svog osnutka. Tvrtku je pokrenula Kristina Androlić nakon dugogodišnjeg rada u privrednom sektoru. Tvrtka se bavi pripremom i provedbom projekata financiranih iz EU fondova, izradom poslovnih planova i investicijskih studija, a klijenti su prvenstveno mikro i mala poduzeća kojima koji traže poticaje za svoje razvojne projekte.

Portal za poduzetnike Kristina mentorica.biz 2018

Prema nekim istraživanjima, u prvoj godini propadne 25 posto start-upova, u drugoj propadne 36 posto, dok u trećoj nestane 44 posto tvrtki. Taj postotak raste u daljnjim godinama, a procjenjuje se da od ukupnog broja start-upova njih samo 25-30 posto uspiju preživjeti petu godinu, što je poražavajuće. Poduzetnici koji su imali mentora i kvalitetnu podršku na svom poduzetničkom putu imaju do tri puta veće šanse za uspjeh.

Upravo je to svrha projekta "mentorica.biz - portal za poduzetnike", biti podrška poduzetnicima kako bi lakše kročili putem poduzetništva te bili svjesni što ih na tom putu čeka.

Danas u Hrvatskoj posluje preko 256 tisuća pravnih subjekata (158.000 aktivnih), od toga je 97,5 posto upravo mikro i malih poduzeća. Svi su nekad bili na početku i trebali su podršku.

Portal mentorica.biz pruža odgovore na brojna pitanja koja muče poduzetnike. Savjetnički tim sastavljen je od stručnjaka iz različitih područja koji u relativnom kratkom roku pripremaju odgovore (cca 48 sati). To su Dijana Vidović Obadić (računovodstvo) Suzana Ptiček (pravo), Marko Oskoruš (EU natječaji i Pozivi), Kristina Ercegović (poduzetništvo, promocija i prodaje), Andrijana Rožman (javna nabava) i Kristina Androlić (priprema i provedba EU projekata). Baza je potpuno besplatna za pretraživanje, a portal već sad obiluje brojnim tekstovima i informacijama korisnima na poduzetničkom putu.

Portal je namijenjen prvenstveno mikro, malim i srednjim poduzetnicima s ciljem podrške njihovom poslovanju te osobama koje razmišljaju o ulasku u poduzetništvo. Projekt „Mentorica.biz – portal za poduzetnike“ referentne oznake KK.03.2.1.06.0033 je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. temeljem Poziva „E impuls 2016.” Provedba projekta traje od 10.10.2017. do 10.10.2018. Ukupna vrijednost projekta 71.500,00 HRK, od čega se 56.000,00 HRK odnosi na financiranje iz EU bespovratnih sredstava ili 78,32 posto, a 15.500,00 HRK tvrtka financira iz vlastitih sredstava.

Ovim projektom tvrtka Androlić konzalting širi svoje poslovanje te daje doprinos razvoju poduzetništva u Hrvatskoj. Uz Kristinu Androlić okupljenima na prezentaciji obratili su se gđa Renata Papec, viša stručna savjetnica Županijske komore Varaždin koja je dala podršku ovom poduzetničkom projektu koji promiče poduzetništvo. Iz Tehnološkog parka Varaždina stručna suradnica Nina Cerovec istaknula je važnost podrške upravo malim poduzetnicima i poduzetnicima početnicima jer jedino uz kvalitetnu podršku oni mogu i uspjeti. I na kraju iz tvrtke Marker koja je i radila portal okupljenima se obratio suvlasnik i direktor Ivica Kruhek koji je predstavio mogućnosti portala.

Portal za poduzetnike svi govornici mentorica.biz 2018

Portal za poduzetnike sudionici mentorica.biz 2018

Prijavite se na naš Newsletter