Inovatori iz Hrvatske i svijeta predstavljanju se u NSK

Inovatori iz Hrvatske i svijeta predstavljanju se u NSK

Typography

18. listopada u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu otvaraju se 16. Međunarodna izložba inovacija ARCA i jubilarni 10. Međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi AGRO ARCA koji po uzoru na najprestižnije svjetske sajmove inovacija na jedno mjesto dovode inovatore i istraživačke timove iz cijele Hrvatske te Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kine, Irana, Poljske, Srbije i Slovenije.

Središnje događanje ovogodišnje izložbe i sajma je konferencija o pametnoj poljoprivredi. O upotrebi novih tehnologija i inovacija u poljoprivredi na konferenciji će govoriti stručnjaci s Fakulteta elektrotehnike i računalstva Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, Inovacijskog centra Nikola Tesla, zatim stručnjaci iz poznatih tvrtki Agrivi, Skyfarm, iN2 i drugi.

Pored afirmiranih inovatora, tvrtki i istraživačkih ustanova, inovacije koje nalaze široku primjenu, od industrije do svakodnevnice, će na izložbi i sajmu predstaviti i učenici srednjih tehničkih škola, kao i studenti hrvatskih sveučilišta. Za njih kao i djecu osnovnoškolskog uzrasta pripremljen je popratni program događanja s brojnim radionicama iz STEM područja.

Izložba i sajam bit će otvoreni do subote 20. listopada i besplatni su za posjetitelje.

Izložbu ARCA i sajam AGRO ARCA organizira Udruga inovatora Hrvatske u suradnji sa suorganizatorima, Inovacijskim centrom Nikola Tesla, Sveučilištem u Zagrebu, Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u Zagrebu, Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i Međunarodnom federacijom nacionalnih saveza inovatora (IFIA). Pokrovitelji događanja su Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a supokrovitelji Hrvatska gospodarska komora. Izložba i sajam održavaju se uz potporu generalnog sponzora, dioničkog društva Končar – Elektroindustrija te uz potporu Hrvatske agencije za malo gospodarstvo i investicije HAMAG-BICRO, tvrtke HS Produkt i PBZ Carda.

Više o događanjima potražite na web stranici organizatora www.inovatorstvo.com.

Prijavite se na naš Newsletter