Izbornik

Turizam

Župan Čačić otvorio veliku konferenciju o zdravstvenom turizmu Alpe - Jadran u Austriji

Župan Radimir Čačić 9. svibnja je otvorio Konferenciju o zdravstvenom turizmu „Alpe – Jadran“ u Bad Radkesburgu u Austriji, na kojoj prisustvuje 200-tinjak stručnjaka iz područja zdravstva, zdravstvenog turizma i ostalih srodnih područja iz Europske unije i svijeta.

Željko Pavlek i Natalija Martinčević

Na prigodnoj press konferenciji u Županijskoj palači u Varaždinu predstavljeni je projekt ''Razvoj vanjske biciklističke ture'', a projekt je Županija prijavila na natječaj Ministarstva turizma na Program razvoja cikloturizma na kontinentu te je ishodila 400 tisuća kuna što je drugi najveći dobiveni iznos od 14 kontitentalnih županija.

Vlado Krauthaker i Karin Mimica

Članovi Zbora turističkih novinara Hrvatskog novinarskog društva (HND) "napali" su Slavoniju.

Dobitnici regionalnog trofeja nagrade Bijeli grozd

Peta međunarodna Konferencija Udruge za kulturu stola G.E.T.(Gastronomija-Enologija-Turizam) o eno-gastro turizmu, namijenjena vinarima, novinarima, turističkim djelatnicima, ugostiteljima i predstavnicima institucija koje se bave gastro turizmom održana je u vinariji Kolarić na Plešivičkoj vinskoj cesti tridesetak kilometara od Zagreba.

Aktualnosti u razvoju golf ponude u Hrvatskoj

Konferencija o golf turizmu pod nazivom „Aktualnosti u razvoju golf ponude u Hrvatskoj” održat će se u Opatiji, 29. travnja.

Jurgen de Ruijter, član uprave Erste Card Cluba; Dalibor Bilić, predsjednik Uprave BTravela; Anita Markota Štriga, članica Uprave Erste Card Cluba

Najbrže rastuća putnička agencija u regiji, BTravel d.o.o. (BTravel) u cijelosti je od Erste Card Cluba d.o.o. (ECC) preuzela vlasništvo nad DC Travelom d.o.o. (DC Travel), agencijom s velikim iskustvom u pružanju privatnih i poslovnih turističkih usluga, posebice usmjerenu na potrebe klijenata ECC-a.

Dani turizma

Dani turizma trodnevni je projekt u organizaciji Udruge Tourism Lab.

Digitalni marketing u turizmu

Digitalni marketing postao je gotovo neizostavan dio svake djelatnosti, uključujući i turizma.

Booking.com analizira trend boravka u nehotelskom smještaju i otkriva da je za domaćina najvažnije da pronađe pravi balans u odnosu s gostima

• Putnici otkrivaju što im je neophodno, a što nepotrebno u novom globalnom istraživanju
• Top deset mjesta iz Hrvatske s najbolje ocijenjenim domaćinima su Rakovica, Osijek, Bibinje, Korenica, Kaštela, Makarska, Brela, Senj, Trogir, Podstrana*

Slovenci s 5 zvjezdica napali Zagreb

Hotelijeri i predstavnici raznih turističkih odredišta iz Slovenije predstavili su ponudu s kojom žele privući hrvatske goste.

Županija raspisala Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu za 2019. godinu

U Županijskoj palači u Varaždinu predstavljeni je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu za 2019. godinu, a sam poziv su predstavili predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i europske poslove Varaždinske županije Mladen Jakopović.