Izbornik

Predstavljanje projekta Tragom umjetnosti obitelji Straub i međunarodna studentska radionica

Palača Herzer

Typography

Varaždin: Gradski muzej Varaždin – Ludbreg: RO Ludbreg, Hrvatski restauratorski zavod 10. – 11. svibnja.

Međunarodni projekt „Tragom umjetnosti obitelji Straub“ predstavit će se javnosti 10. svibnja u Gradskom muzeju Varaždin (palača Herzer) u 14 sati. Time se pridružujemo nizu događanja kojima se, u sklopu Europske godine kulturne baštine, šira javnost upoznaje s projektima istraživanja i zaštite kulturne baštine. Predstavljanje organizira Hrvatski restauratorski zavod u suradnji s Deskom Kreativne Europe – potprogram Kultura Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a o projektu će govoriti njegovi sudionici iz zemlje i inozemstva.

Projekt „Tragom umjetnosti obitelji Straub“ sufinancira Europska komisija programom Kreativna Europa. Voditelj projekta je Hrvatski restauratorski zavod, a partneri su Bayerisches Landesamt für Denkmalpflege iz Münchena, Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije te Sveučilišta u Ljubljani i Grazu.

Sljedeći dan, 11. svibnja, posvećen je međunarodnoj studentskoj radionici koja će se pod nazivom „Interdisciplinarnom suradnjom do baze podataka umjetnina“ održati u Restauratorskom odjelu Ludbreg Hrvatskog restauratorskog zavoda, smještenom u dvorcu Battyány. Radionica je namijenjena studentima povijesti umjetnosti te konzerviranja i restauriranja, a kao mentori sudjeluju konzervatori-restauratori i povjesničari umjetnosti iz zemlje i inozemstva te voditelj Prirodoslovnog laboratorija Hrvatskog restauratorskog zavoda.

Tragom umjetnosti obitelji Straub palaca Herzer