Izbornik

Drinks&bites

Aperitivo

Typography

Nedavno otvoreni El Toro restoran i bar u Šubićevoj ulici u Zagrebu koji ima latino-američku kuhinju i veliku ljetnu terasu od ovog četvrtka uvodi program posebnih aperitiva.

 Aperitivo je kao koncept nastao u Italiji, u Torinu 1786. godine jednostavnim serviranjem muškata infuziranim s raznim začinima, kao svojevrsna uvertira u večeru gdje, otprilike dva, tri sata nakon posla ljudi uživaju u okusima ljetnih pića uz male zalogajčiće.

Danas je Aperitivo u središtu gradskog života diljem svijeta, hrpe ljudi, opuštena druženja po terasama, čak i na ce drinks&bitessti ispred manjih lokala uz koktele, lagana ljetna pića i vina prizor su koji se može vidjeti na ulicama Milana, Torina, Rima, Genove, ali i u drugim europskim metropolama koje su preuzele ovaj običaj. Kaže se da Talijani zaista znaju uživati u blagodatima života, pa su tako osmislili ovaj koncept druženja kojemu je zapravo cilj uz lagana pića i zalogajčiće napraviti dobru podlogu za večeru ili izlazak.

Za zalogajčiće zadužen je chef El Tora, Mario Mihelj koji je za prvi Aperitivo pripremio gazpacho shuterse, baby beef ražnjiće, nachos&dips, tuna tartar, guacamole i empanade, dok će se osim u Gin-tonicu, Aperol Spritzu, šampanjcu, koktelima poput Mojita, vinu i pjenušcima moći uživati i u sangriji.
Nakon večere, od 23h El toro se pretvara u club uz DJ-a Ivana Škrinjicu.