Izbornik

Metro službeno uručio Michelinovu zvjezdicu restoranu Monte

Uručena Michelinova zvjezdica

Typography

Roberto Mancuso, predsjednik uprave Metro-a, globalnog partnera Michelinovog vodiča, u četvrtak, 3. kolovoza, uručio je Michelinovu zvjezdicu Danijelu Đekiću, vlasniku i chefu restorana Monte, prvog hrvatskog restorana koji je zaslužio jedno od najprestižnijih priznanja u svijetu kulinarstva.

Uz Monte, dvanaest restorana iz Istarske županije - Meneghetti, Batelina, San Rocco, Konoba Morgan, Zigante, Marina, Damir & Ornella, Konoba Čok, Sv. Nikola, Wine Vault, Alla Beccaccia i Pergola - ušlo je u selekciju Michelinocoga gastro vodiča za 2017. godinu te im je Metro u kolovozu uručio plakete, takozvane Michelinove tanjure.

-Snagu i potencijal istarske gastronomije Metro je prepoznao 2014. godine kada smo otvorili prvi veleprodajni centar u Istri prilagođen hotelima, restoranima i ugostiteljima. Suradnju s Michelinovim vodičem Metro je ostvario i u Hrvatskoj kako bismo hrvatskim restoranima i ugostiteljima pomogli da zauzmu svoje mjesto na gastronomskoj karti svijeta - izjavio je Roberto Mancuso, predsjednik Uprave Metro Cash & Carry Hrvatska.

Više od trećine kupaca Metroa u Hrvatskoj dolazi iz HoReCa sektora, među kojima su i 32 restorana s Michelinovom preporukom. Upravo zato iskustva i znanja stečena u suradnji s Michelinovim vodičem i kulinarskim natjecanjem Bocuse d'Or Metro koristi kako bi globalnim partnerstvima doprinio prepoznatljivosti hrvatske turističke i ugostiteljske ponude.

S više od 100 godina iskustva u selekciji restorana, Michelinov vodič danas preporučuje više od 20.000 restorana u 30 svjetskih zemalja. Bilo da se radi o Europi, Aziji ili Americi, Michelinovi auditori primjenjuju iste kriterije u ocjenjivanju kvalitete svakog restorana kojeg posjete anonimno. Koristeći jedinstven proces usavršavan tijekom desetljeća, Michelinov vodič postao je međunarodna referenca za fine-dining, a plaketa Michelinovoga vodiča službeno je priznanje da je restoran dio selekcije za 2017. godinu.