Izbornik

Eno-gastro ponuda

Počele prijave za 2. Međunarodnu izložbu bučinog ulja Alpe – Adria, pobjednika čeka nagrada od 15.000 kuna

U Županijskoj palači će 25. svibnja biti održana 2. Međunarodna izložba bučinog ulja Alpe – Adria, koja će okupiti proizvođače bučinog ulja iz Hrvatske, Austrije, Slovenije i Mađarske. Istovremeno će biti održana i 9. Izložba bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske.

Vinski razgovori - Tomislav Stiplošek, Ivan Perak, Tomislav Teklić, Maja Perak

Na "Vinskim razgovorima" Procaffeu u Zagrebu novinar Tomislav Stiplošek ugostio je mlade snage obitelji Perak, Maju i Ivana.

Vinski razgovori

Udruga za kulturu stola G.E.T. (Gastronomija-Enologija-Turizam) pokrenula je Vinske razgovore koje s vinarima vodi novinar Tomislav Stiplošek.

Vinart Grand Tasting

120 odabranih vinara nastupit će 1. i 2. ožujka na dvodnevnom vinskom festivalu u Laubi u Zagrebu na 4. Vinart Grand Tastingu.

Vino uz žlicu

Eno-gastro projekt Vino uz žlicu predstavljen je u zagrebačkom Aperitivo baru.

Anđelini u Basementu

Abeceda finih zalogaja u projektu Vinskih srijeda nakon posla (Wine Wednesday AfterWork) ugostila je u vinskom podrumu u Basementu u Zagrebu istarsku vinariju Anđelini iz okolice Pazina.

En primeur Ilija Jakobović i Franjo Francem

En Primeur kušanje mladih vina Slavonije i Podunavlja, Dalmacije i Međimurja organizirale su u hotelu Westin u Zagrebu, Udruge Graševina Croatica, Vina Dalmacije i Hortus Croatiae i Hrvatska gospodarska komora (HGK).

Whisky Fair Zagreb

Na Sajmu whiskyja u Plaza Event Centru u Zagrebu oko 3.000 posjetitelja moglo je kušati više od 150 vrsta whiskyja, među kojima su bile i ekskluzive i limitirane serije.

Franjo Francem i Miroslav Palinkaš

Na 3. Salonu pjenušavih vina Zagreb nastupilo je 37 izlagača, hrvatskih i slovenskih proizvođača uz nekoliko proizvođača pjenušavih vina iz drugih zemalja.

Aminess - David Skoko, Sanja Žužić, Antonija Mandić, Marin Vanjak i Vjenceslav Madić Kishoni

Turistička kompanija Aminess pokrenula je projekt Aminess Gourmet Lab koji je predstavljen u Zagrebu.

Baskijski odresci u Chevo's-u

Ambasador baskijske mesne tradicije Imanol Jaca i vlasnik jednog od najvećih distributera goveđeg mesa diljem svijeta, Txogitxu iz San Sebastiana priredio je u zagrebačkom restoranu Chevo's spektakl za gurmane.

Ayurvedski okusi ljubavi u središtu Zagreba

Ayurveda Balance Health Centar poziva na originalno valentinovsko gastronomsko uživanje uz drevne ayurvedske afrodizijake.