Izbornik

Eno-gastro ponuda

Vinceška Vina Belje

I u vinariji Vina Belje na Banovom brdu u Baranji na blagdan na Dan Svetog Vinka, 22. veljače, zaštitnika vinogradara, brojni gosti okupili su se na Vinceški kojom se obilježava početak rezidbe u vinogradima.

3. Salon pjenušavih vina/FOTO: Julio Frangen

22. siječnja na Dan Sv. Vinka, na konferenciji za novinare, najavljen je prvi ovogodišnji salon iz mreže Salon of Sparkling Wines, 3. Salon pjenušavih vina koji će u petak, 1. veljače otvoriti novu zagrebačku vinsku sezonu.

Ivica Perak na zagrebačkoj vinskoj sceni

Perak je došao sa svojim vinima u restoran Kalelarga pred novinare, vinske stručnjake i trgovce vinima.

Osijek

WineOS-a, vinski festival održan je u Osijeku 11. i 12. siječnja u Muzeju okusa.

Osječajnik na zagrebačkom Adventu

Franck je na terasi zagrebačkog kafića Story Supercaffé uz božićnu čajanku predstavio još jednu atraktivnu lokaciju ovogodišnjeg zagrebačkog Adventa – Osječajnik, koji spaja jedinstveni zimski ugođaj uz toplu šalicu čaja.

Vina i maslinovo ulje Meneghetti

U zagrebačkom Cheese baru pred brojnim predstavnicima medija, partnerima i prijateljima predstavljena su dva nova Meneghetti proizvoda.

Vina Zorić

U restoranu Spare RIBS Grill u Zagrebu predstavljena su vina Darija Zorića iz Kutjeva.

Plavci na Adventu

Na Adventu na Strossayerovom šetalištu u Zagrebu predstavljeni su plavci mali s Pelješca – Vina Rota i PZ Dingač.

Komarna u Zagrebu

22. studenog s početkom u 18 sati u zagrebačkom Klubu književnika održat će posljednja ovogodišnja kušaonica u režiji Vinoljubaca.

FOTO: Julio Frangen

Pjenušac Sibon napravljen od Pušipela (Šipon) dobio je ime na osnovi legende prema kojoj je francuski vojnik u vrijeme Napoleona u Međimurju kušao vino i rekao C'est bon (To je dobro). Tako je nastalo ime Šipon, a na osnovi tog imena kreiran je Sibon.

Antun Plančić/FOTO: Marko Čolić

Antun Plančić došao je s Hvara u Zagreb u Udrugu Plavac mali i donio vina: Bogdanuša 2017. bazna varijanta, Ager 2016. (baza Bogdanuša, složeniji i moderniji tip vina), Pharos Opol 2016. tradicionalno vino iz sela Svirče od Plavca malog, Dernekuša 2015., Plavac mali 2015. bazna varijanta i Pharos Reserva 2012. selekcija grožđa.

Kascheta među najboljima

Na Burgerfestu u Zagrebu pizzeria i trattoria Kascheta osvojila je drugo mjesto od 18 pizzeria i trattoria koliko se natjecalo.

Putniković doputovao u Zagreb

U vinogradarskoj i vinskoj tradiciji Dalmacije Martinje se ne slavi no PZ Putniković, vinarija iz središta Pelješca, odlučila ga je obilježiti ili "odglumiti" u Zagrebu u vinoteci La Gota de Vino.