O nama

Typography

Businessin.hr - pozitiva, portal je pokrenut u organizaciji medijske kuće Varaždinske vijesti d.d. iz Varaždina i tvrtke kćeri Garestin d.o.o. s ciljem pružanja kvalitetnih informacija iz svijeta biznisa s naglaskom na poslovne uspjehe i dostignuća hrvatskih tvrtki, poduzetničke ideje i inovacije te tehnološki razvoj i sve ono po čemu su ti poslovni subjekti tržišno prepoznatljivi.

Imajući u vidu činjenicu da poslovna praksa često ostaje na margini društvenih događanja, medijski portal Businessin.hr naglasak stavlja na pozitivne primjere iz svijeta gospodarstva, realnog i financijskog sektora, kao i potpornih državnih i gospodarskih institucija. Riječ je o poslovnom informativno-promotivnom portalu koji je namijenjen tvrtkama, obrtima, financijskim, ali i svim ostalim institucijama, u smislu medijske promocije i plasmana informacija zanimljivih i za potencijalne potrošače i korisnike usluga.

S druge strane, njegov novinarski tim donosi vijesti iz zemlje i svijeta, povezane s gospodarstvom i okruženjem u kojem živimo i radimo. To su ne samo ekonomska kretanja, legislativa, europski fondovi i projekti već i sva ostala aktualna događanja u svijetu, a posebice u hrvatskom društvu i na razini Europske unije, s obzirom na to da prilike u okruženju utječu i na gospodarstvo.

Portal je koncepcijski podijeljen na više tematskih rubrika, a posebno je orijentiran na tvrtke, za objavu njihovih priopćenja, vijesti o poslovanju i planovima, foto i video zapisa. Namjena te rubrike je promidžba i informiranje te pozivamo tvrtke na suradnju i partnerstvo, s ciljem daljnjeg razvoja projekta Businessin.hr, čiji je moto uvijek pozitivno ujedno i pretpostavka da se uz takav poticajni i pristup mnoge poslovne ideje i ostvare.

S takvim stavom svi zajedno i poduzetnici-partneri i predstavnici hrvatskog gospodarskog života i korisnici usluga možemo učiniti više. Vaše uključivanje pomoći će prepoznatljivosti našeg portala, ali i razvoju i afirmaciji hrvatskoga gospodarstva. Okupili smo tim stručnjaka i novinara koji će svojim znanjem i trudom učiniti sve da odabrane informacije budu korisne i vama i vašim poslovnim partnerima, a ujedno zanimljive i čitateljima.

Varaždinske vijesti d.d. na medijskom tržištu djeluju pod sloganom „Novine kojima se vjeruje“. Medijska smo kuća s više od 70 godina tradicije u izdavaštvu te nizom uspješnih projekata. Otvaranje novoga poslovnog portala naš je iskorak na nacionalno tržište s ciljem da s pozitivnim pristupom pridonesemo promociji hrvatskoga gospodarstva, ostanku mladih i školovanih kadrova i bržeg razvoja društva u cjelini.

Ivana Dreven
urednica portala Businessin.hr.