Izbornik

Kako odgajati dijete slušajući sebe i svoj glas

Adela Franceković, autorica transformacijskih principa

Typography

Na trećoj konferenciji “Mame i klinci” koja se održava 11. svibnja u Zagrebu, stručnjaci pomažu roditeljima s njihovim najvećim izazovima u odgoju.

Ne postoji škola kako da odgajamo vlastitu djecu niti škola o tome kako da budemo dobri roditelji. Roditelji se sami često pitaju jesu li učinili pravu stvar, rade li ono što bi trebali, hoće li njihovi postupci donijeti željene rezulatate. Tako je i ideja za konferenicju “Mame i klinci” došla posve spontano. Konferencija je zamišljena da se roditelji, u većem broju mame, međusobno bodre i pomažu. Na ženama je da nose više uloga istovremeno; brinući se osim kućanstva i za ostale članove obitelji, a i za odgoj djece. Sve te uloge nose i velike odgovornosti. Žene majke se trude i rade najbolje što znaju, a kongres je mjesto gdje će upravo one podijeliti svoje dileme i postaviti pitanja stručnjicima koja ih muče. Teme se protežu od pravilne ishrane djece, znanosti i umjetnosti odgoja, važnosti čitanja kod djece, mama i karijera pa do toga da svaka mama treba slušati sebe i svoj unutarnji glas.

Mame i klinci 2. konferencija 2019

U sklopu konferencije svojim predavanjem pridonijeti će i Adela Franceković, autorica transformacijskih principa koja će održati radionicu na temu “Slušaj sebe i svoj unutarnji glas”. Mnogi roditelji, mnoge majke znaju da postoji intuicija, ali je postaju svjesni tek kada se nešto dogodi, tada se sjete da im je jedan tihi glas unutar njih rekao da nešto ne bi ili bi trebalo napraviti. Kako prepoznati taj unutarnji glas u buci vlastitih misli i strahova koji nas ometaju i ruše nam zdravu percepciju svijeta? Može li se uopće prepoznati razlika između straha i intuicije ili je to rezervirano samo za neke ljude koji stalno meditiraju? Adela će odgovoriti na ova pitanja i pokazati nekoliko praktičnih vježbi i laganu i razigranu meditaciju koje će svaku majku i oca umiriti i pomoći im da čuju svoju intuiciju.

Organizator konferencije “Mame i klinci” je Udruga Mame i klinci, tate i ljubimci, a održati će se 11. svibnja s početkom u 9:00 sati u Kongresnom Centru Forum Zagreb u Zagrebu. Sudjelovanje je besplatno, a prijave su moguće preko web stranice konferencije. Konferencija se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.