Poliester Brajdic

Raste potreba za zalihama krvi, odazovite se akcijama dobrovoljnog darivanja

FOTO: Ilustracija

Typography

Kako se bliži ljeto i počinje turistička sezona, tako u Hrvatskoj postoji pojačana potreba za krvlju i krvnim pripravcima.

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin u suradnji s Odjelom za transfuzijsku medicinu OB Varaždin organizira akciju darivanja krvi za mještane općine Petrijanec, i to 23. lipnja, u vremenu od 8,00 do 11,00 sati u prostorijama Društvenog doma Petrijanec. S Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu Zagreb organizirat će akciju darivanja krvi za mještane općine Cestica, 01. srpnja u vremenu od 8,30 do 11,30 sati u prostorijama DVD Križovljan- Cestica, te za mještane općine Vinica, 01. srpnja u vremenu od 13,00 do 16,00 sati u prostorijama Općine Vinica. Također, 02. srpnja krv će darivati pripadnici 7. Gardijske brigade "Puma". Akcija će se održati u vremenu od 09,00 do 13,00 sati u vojarni.

- Pozivamo sve postojeće darivatelje i sve koji to žele postati, da se odazovu na akciju darivanja krvi te time pomognu brojnim bolesnima kojima je to jedini način za ozdravljenje ili spašavanje života - istaknula je ravnateljica GDCK-a Varaždin Sandra Mintas.

Prijavite se na naš Newsletter