Poliester Brajdic

Hrvatska

Novi ciklus predavanja za poljoprivrednike: o uzgoju buče, a i o tome kome se (ne) mora izdati račun

Savjete o sadnji, zaštiti i preradi uljne buče, kao i o tome što mora sadržavati deklaracija na zapakiranim proizvodima te kada (ni)su obvezni izdati račun kupcu, bile su teme prvog ovogodišnjeg predavanja za poljoprivrednike i sve zainteresirane, 21. veljače, u organizaciji Varaždinske županije.

Poljoprivrednicima dostupno 133 milijuna kuna za Pojedinačna jamstava za ruralni razvoj – niže kamatne stope, niže naknade i duži rokovi otplate

Potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić uručio je 21. veljače sporazume o suradnji na provedbi Pojedinačnih jamstava za ruralni razvoj, potpisanih između HAMAG-BICRO-a i 16 financijskih institucija (banaka i leasing društava) za koje je osigurano 17,65 milijuna eura (133 mil.kn).

Zakon o vinu ide u Sabor

Vlada RH, 21. veljače je na sjednici usvojila Nacrt konačnog prijedloga zakona o vinu, kojega je pripremilo Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s proizvođačima iz sektora vinarstva i vinogradarstva.

Potpisan sporazum IPP između Međimurske, Varaždinske, Koprivničko-križevačke županije i HŽPP

21. veljače je u sjedištu Međimurske županije potpisan Sporazum o dugogodišnjem partnerskom odnosu u razvoju željezničkog prometa i integriranog prijevoza putnika na području Koprivničko-križevačke, Međimurske i Varaždinske županije – regije sjeverne Hrvatske.

Za proizvođačke grupe i organizacije 25 milijuna kuna – natječaj otvoren do kraja veljače

Cilj proizvođačkih organizacija je prije svega koncentrirati ponudu i plasirati na tržište proizvode vlastitih članova, osigurati da je proizvodnja planirana i prilagođena potražnji, posebno u pogledu kvalitete i količine i optimizirati troškove proizvodnje.

U HNK Varaždin svečano otvoreni Lidrano 2019.

U gledalištu HNK Varaždin 18. veljače svečano je otvoren Lidrano 2019. - županijska smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva.

Više članaka ...

Prijavite se na naš Newsletter