Poliester Brajdic

Međimurska županija uložila više od 600 tisuća kuna za dječji odjel čakovečke knjižnice

Otvoren novi odjel knjižnice

Typography

„Ponosna sam da je Županija sudjelovala s novčanim iznosom većim od 600 tisuća kuna u realizaciji ovog projekta, u dovođenje naše knjižnice i kutka za djecu i mlade tik do savršenstva, ali mi ćemo daljnjim ulaganjima, zajedničkim radom i s knjižnicom i Gradom Čakovcem svakako dovesti ovaj prostor i ponudu ovog prostora do samog savršenstva“, rekla je u svom uvodnom govoru zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman prilikom otvaranja novog odjela Knjižnice i čitaonice „Nikola Zrinski“ Čakovec te dodala kako Međimurska županija na godišnjoj razini ujedno potpomaže rad knjižnice, nabavku knjižne građe i ono što je najvažnije, rad dopisne službe, te samim time dovode dobru knjigu u svaki djelić Međimurja na što je stavljen poseban naglasak.

Nakon dugog iščekivanja i dogovaranja oko preseljenja u nove prostorije, kako je Međimurska županija sa svojim dijelom ulaganja završila prije pet mjeseci, Knjižnica „Nikola Zrinski“ Čakovec nastavila je s radom u novim prostorijama. Do realizacije uređenja ovog prostora, došlo je temeljem Sporazuma između Knjižnice „Nikola Zrinski“, Međimurske županije i Grada Čakovca potpisanog u jesen 2015. godine.

Međimurska županija uložila je nešto više od 600 tisuća kuna, a Grad Čakovec dodatnih milijun, te je uz zamjenicu nove prostore otvorio i gradonačelnik Stjepan Kovač. Sanirano je i zamijenjeno krovište, bravarija, uređena fasada, uređene sanitarije i podovi, spušteni stropovi, obojani zidovi te nabavljena potrebna oprema.

Umjetnički program upotpunili su učenici III. osnovne škole Čakovec, koji su uz pomoć zamjenice župana i gradonačelnika svečano otvorili novi dio knjižnice. U novim prostorima bit će Dječji odjel, studijski odjel, multimedijalna dvorana, igraonica i čitaonica za mlade sa izložbenim prostorom. Ukupno je uređeno oko 700 četvornih metara novog prostora te knjižnica sad radi na ukupno 1500 četvornih metara. U oslobođenom prostoru u starom dijelu uredit će se zavičajni, glazbeni i stručni odjel.

Opširnije o tvrtki/instituciji na poveznici

 

Prijavite se na naš Newsletter