Poliester Brajdic

Županijska vlast bez kampanje i službenih primopredaja nastavlja kontinuitet rezultata

Predani službeni rezultati izbora

Typography

Predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva Milko Sambolek danas je u Maloj vijećnici Međimurske županije predao službene rezultate izbora 2017. godine te čestitao izabranom županu Međimurske županije Matiji Posavcu i njegovim zamjenicima Sandri Herman i Josipu Grivcu.

Međimurske i Međimurci su bez sumnje pokazali svoje povjerenje prema ovoj koaliciji s građanima koja je radila Za naše Međimurje, što dokazuju i rezultati ako se uspoređuju s onima iz 2013. godine. Tako je koalicija koju predvodi župan Posavec osvojila 25.262 glasa, što je za 11.609 glasova više nego kada je bio kandidat za prvog čovjeka Županije prije 4 godine.

Jednako tako, lista koju su činili HNS, HSLS i Reformisti osvojila je 15.600 glasova, što je više za čak 5.077 glasova. „Ove konkretne brojke znače dvije stvari. Prva je ta da je to povjerenje itekako opravdano kroz ove 4 godine mandata i povjereno nam je velikom većinom, kada govorimo o 37% za Skupštinu Međimurske županije i 59% za župana. To je dokaz da smo dobro radili u proteklom razdoblju i dakako poruka da u ovom mandatu kojeg preuzimamo možemo i moramo za naše građane biti još bolji.

Međimurke i Međimurci pokazali su tijekom ovih izbora jednu visoku političku kulturu i političku svijest, te jasno dali svoj glas nekim političkim strankama i opcijama kojima su lojalni, dok za župana odabrali onog kandidata za kojeg misle da će ih najkvalitetnije zastupati. Zahvaljujem svim svojim protukandidatima na doista jednoj fer i korektnoj kampanji, gospodi Novaku, Horvatu i Bunjcu, a zahvaljujem i svim predstavnicima političkih stranaka koji su bili u izboru za Županijsku skupštinu“, rekao je međimurski župan Posavec te pohvalio i Županijsko izborno povjerenstvo za još jedan kvalitetno odrađen posao.

U 4 godine smo postali kvalitetniji i pronašli prava rješenja

„Posebno se predstavljati ne trebamo, ne trebamo raditi nikakve posebne primopredaje, kao što nismo imali ni posebnu kampanju, jer mi imamo kontinuitet rezultata koji nastavljamo. U ovoj kratkoj kampanji nismo dozvolili da ona bude ideološki ili stranački motivirana, u njoj nismo davali neka lažna obećanja, već radili sve ono što bismo radili i da nije bilo izbora. Radit ćemo i dalje, niti jedno obećanje neće biti neispunjeno, neizvršeno, svi oni ugovori koji su potpisani, sva gradilišta koja su otvorena, svaka povučena kuna iz europskih fondova ide u realizaciju tijekom ovog mandata“, jasan je bio župan i ekskluzivno objavio kako su preko europskih fondova prošli svi projekti kandidirani u obnovama srednjih i osnovnih škola te Učeničkog doma, vrijedni 28 milijuna kuna.

Pritom je istaknuo kako je uvjeren da će suradnja sa zamjenicima i dalje biti kvalitetna, te kako čista i otvorena srca stoje pred Međimurkama i Međimurcima s vjerom da će ovaj mandat odraditi još uspješnije nego prvi. „Čestitam novom - starom vodstvu Županije i sa zadovoljstvom primijetiti da su izborni sudionici u našoj županiji ostali privrženi svakodnevnim konkretnim i lokalnim temama, temama malog i običnog čovjeka. Na taj način se i time ponovo iskazala visoka razina političke demografske kulture na ovim prostorima. Stoga zahvaljujem Vama i svim ostalim izvornim sudionicima na fer, korektnoj i konkretnoj političkoj utakmici“, zaključio je predsjednik ŽIP-a Sambolek te uručio Odluku o konačnim rezultatima lokalnih izbora 2017. županu i njegovim zamjenicima.

Ova pobjednička ekipa zna što treba našim sugrađanima

„Mogu reći da smo nakon 4 godine kvalitetniji, da smo s neke druge perspektive shvatili stvari koje muče naše Međimurce i zapravo našli prava rješenja. Na funkciji zamjenice župana, bilo je puno iskustva, puno znanja koje sam usvojila i spremna sam da u sljedećem mandatu na jedan pravi način sve zacrtano zajednički s građanima realiziramo“, rekla je zamjenica Herman, dok se zamjenik Grivec, inače dojučerašnji načelnik Općine Donji Vidovec koji je odradio 6 iznimno uspješnih mandata nadovezao zahvalama na korektnoj izbornoj utakmici. „Takva korektnost, kvaliteta i politička kultura i priliči nama Međimurcima, a drago mi je da sam zahvaljujući njima postao dio ove pobjedničke ekipe koja zna što treba našim sugrađanima“, u svom je prvom zamjeničkom javnom govoru rekao Grivec.

„Dopustite mi da čestitam našem županu Matiji Posavcu na pobjedi na izborima i naravno njegovim zamjenicima. Prvenstveno mogu istaknuti da je ovaj četverogodišnji mandat bio vrlo uspješan za dosadašnju izvršnu vlast i nadam se da će biti tako i u ovom budućem razdoblju. Ja vjerujem da ćemo u budućnosti suradnju između Grada Čakovca i Međimurske županije dignuti na jedan viši nivo jer to građani grada i žitelji županije, jednostavno zaslužuju“, rekao je bivši zamjenik župana Zoran Vidović prilikom ustupanja mjesta novom zamjeniku Grivcu. Župan je iskoristio priliku da se Vidoviću zahvali na četverogodišnjoj suradnji i zaželio mu puno sreće i puno uspjeha na novoj dužnosti zamjenika čakovečkog gradonačelnika.

Opširnije o tvrtki/instituciji na poveznici

 

Prijavite se na naš Newsletter