Poliester Brajdic

Kneginec Dan općine obilježio svečanom sjednicom Općinskog vijeća

Goran Kaniški

Typography

Povodom Dana općine Gornji Kneginec, jučer je održana svečana sjednica Općinskog vijeća. Sjednica se održala u Zlatnim goricama na Varaždin Bregu, te su tom prilikom općinski čelnici ugostili, među ostalim, saborskog zastupnika te izaslanika predsjednika Sabora i predsjednika Vlade Anđelka Stričaka, župana Varaždinske županije Radimira Čačića, direktora Županijske uprave za ceste Tomislava Osonjačkog, predstavnika Područne službe Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Varaždinu Vladimira Lackovića, ravnateljicu Centra za socijalnu skrb Varaždin Sibilu Krajnik te gradonačelnike i načelnike više gradova i općina.

 Na početku svečane sjednice, prisutnima se obratio Miroslav Bubnjarić, predsjednik Općinskog vijeća.

- Iza nas su lokalni izbori i povjerenje je ponovno dano vladajućoj koaliciji HDZ-HSS-DKS-HSU. Dajući povjerenje građani su potvrdili da su smjer koji smo si zacrtali i planovi koje smo si postavili ispravni i opravdani. U novom vijeću prevaga je ponovno na kombinaciji mladosti i iskustva, kombinaciji novih i već iskušanih vijećnika - rekao je Miroslav Bubnjarić, te se ujedno i zahvalio vijećnicima u prethodnom mandatu na njihovom radu, a novim vijećnicima poručio da se ugledaju na svoje prethodnike

Ujedno je svim žiteljima Općine Kneginec čestitao Dan općine i blagdan Svete Marije Magdalene, te najavio imenovanje ulice koja prolazi između Osnovne škole Kneginec Gornji i novog dječjeg vrtića. Na drugoj redovnoj sjednici Općinskog vijeća donijeta je odluka da će se ulica zvati Ulica učitelja Vjekoslava Kezele, po čovjeku koji je ostavio neizbrisiv trag u povijesti Kneginca i odgojio mnoge generacije učenika.

Dobivena sredstva u vrijednosti 10 milijuna kuna

Načelnik općine Gornji Kneginec Goran Kaniški nabrojao je nekoliko većih projekata koji su započeli i završili u posljednjih godinu dana. Između ostalog, napravljen je rotor u Kučanskoj ulici u vrijednosti 1,2 milijuna kuna i otvoreno je prvo reciklažno dvorište u Varaždinskoj županiji vrijedno 1,3 milijuna od čega je milijun i nešto došlo iz Fonda za energetsku učinkovitost.

Trenutno traje izgradnja novog dječjeg vrtića vrijednog 12,2 milijuna kuna. U rujnu ove godine počinje se s opremanjem namještajom i opremom te bi vrtić do kraja godine trebao biti gotov. To je ukupno treći dječji vrtić na području općine koji je u vlasništvu općine.

Uz vrtić, traje i izgradnja novog vatrogasnog doma za potrebe DVD-a Kneginec Donji, vrijednog 1,4 milijuna kuna, za koji je iz Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova dobiveno 500 tisuća kuna. Izgradnja doma završit će u jesen ove godine.
Izvršena je izrada master plana za Turističko rekreativnu zonu Varaždin Breg, koji je 50 posto sufinancirala županija.

- Unatrag godinu dana, van proračunskih sredstava Općine, izvučeno je 10 milijuna kuna sredstava. Bili smo i dalje ćemo ostati među najboljima na području županije i šire. Pružam ruku suradnje svima, bez obzira na stranačke boje - rekao je načelnik te svima zahvalio na 69 posto glasova koje je dobio na lokalnim izborima.

Između ostalog, načelnik Kaniški osvrnuo se i na nedavno parlamentarno preslagivanje za koje smatra da je spojilo dosad nespojivo.
- Mislim da je to jedna velika šansa da se Sjever što više izbori za svoja prava i prava svojih ljudi.

Pohvale načelniku i Općinskom vijeću

Svečanoj sjednici prisustvovao je i gradonačelnik grada Lipika Vinko Kasana.
- U ovoj se Općini vidi da ovdje rade vrijedni ljudi i da ovdje imaju predstavnike, ne na vlasti , nego na službi građanima. Ovdje se zaista vidi jedan kontinuitet koji traje već godinama - rekao je Vinko Kasana, te posebno istaknuo dobru atmosferu koja se osjeti kada se dođe u Kneginec.

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić također je pohvalio rad načelnika i Općinskog vijeća.
- Sve što je danas ovdje rečeno samo pokazuje jedan način razmišljanja koji bi trebao imati svaki načelnik, gradonačelnik i župan. Svaki bedak zna trošiti tuđi novac ali samo sposobni mogu od minimalnog budžeta, koristeći ga kao okidač, napraviti veće projekte i veću vrijednost. Ova Općina to zna već dugi niz godina i to se vidi - rekao je župan, te napomenuo da Sjever ne traži ništa više nego što zaslužuje, ali ni ništa manje.

- Baza hrvatskog izvoza je Sjever Hrvatske i zbog toga Sjever mora dobiti odgovarajući tretman na razini hrvatskog budžeta.

Anđelko Stričak je načelniku i vijećnicima čestitao na iznimno uspješnim lokalnim izborima i poželio sreću u daljnjim projektima.

Dodijeljena općinska priznanja

Javno priznanje za iznimno dostignuće dodijeljeno je DVD-u Donji Kneginec koji je osvojio 14. mjesto u konkurenciji od 58 ekipa na 7. državnom natjecanju za seniorske ekipe u muškim i ženskim kategorijama A i B, održanom 2016. godine u Puli Diplomu je preuzeo predsjednik DVD-a Damir Vuk

Drugo javno priznanje dobila je Ivona Satončić, učenica Gospodarske škole, koja je u travnju ove godine sudjelovala na državnom natjecanju iz Obrazovnog sektora ekonomija, trgovina i poslovna administracija u natjecateljskoj disciplini Komercijalist te osvojila 3. mjesto.

Svečanosti proslave svojim su nastupima doprinijeli Domagoj Pofuk i Tena Kramar te tamburaški sastav Taliri.

Prijavite se na naš Newsletter