Poliester Brajdic

Kreće obnova zgrade Osnovne škole Novi Marof

Kreće obnova zgrade Osnovne škole Novi Marof

Typography

U knjižnici Osnovne škole Novi Marof danas su potpisani prvi ugovori za izvođenje radova na energetskim obnovama škola Varaždinske županije za koje je u 2017. godini osigurano 10.299.181,96 kuna.

 Za radove na obnovi zgrade Osnovne škole Novi Marof ugovore su potpisali zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak i predstavnici tvrtki Pludux-art d.o.o. koja će izvoditi radove i Ving d.o.o. koja će vršiti nadzor. Vrijednost radova dobivenih na javnom natječaju iznosi 1.061.060,00 kuna, a za nadzor 19.375,00 kuna. Ukupna investicija iznosi 1.080.435,00 kuna.

Zamjenik župana Tomislav Paljak tom je prigodom istaknuo kako se ove godine zaokružuje cjelina investicija vezanih uz energetsku obnovu škola kojima je osnivač Varaždinska županija.
-Dio novca je išao preko EU fondova i Ministarstva graditeljstva, a dio preko Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Radi se o oko 10,3 milijuna kuna investicija, a 45 posto je investirala Varaždinska županija iz svog proračuna. Drago mi je da je ova investicija baš ovdje budući da se radi o najvećoj školi sjeverozapadne Hrvatske i drago mi je što možemo stvoriti uvjete da učenici budu sigurni i da se dobro osjećaju u svom prostoru – istaknuo je zamjenik župana Paljak.

Inače, obnova zgrade OŠ Novi Marof uključuje izradu toplinske fasade, zamjenu dotrajale vanjske stolarije pvc prozorima s troslojnim izo staklom. Obnovom će se dosadašnji pokrov krova azbestnim salonit pločama zamijeniti s pokrovom od valovitog, čeličnog, pocinčanog, plastificiranog lima. Isto tako izraditi će se i ostali radovi koji omogućavaju punu funkcionalnost obnove zgrade. Financijska sredstva osigurana su u proračunu Varaždinske županije u iznosu od 380.435,00 kuna, a 700.000 kuna dobiveno je na temelju natječaja Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavljenog 3. veljače 2017. u programu podrške poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture u koju spadaju i edukacijske ustanove.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i gradonačelnik Grada Novi Marof Siniša Jenkač koji je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što se ove godine investiraju milijunska sredstva za osnovnu i srednju školu u Novom Marofu.
-Ukupno je oko 2,6 milijuna kuna koji se ove godine investiraju u osnovno i srednje školstvo i za nas je to iznimno važno. Naime, zahvaljujući tim ulaganjima, ne samo da će se poboljšati uvjeti rada i obrazovanja, već ćemo dobiti i jednu lijepu vizuru, posebice kad je riječ o srednjoj školi koja će dobiti novu fasadu, nove prozore i krov, tako da će zgrada koja je u samom središtu Novog Marofa dobiti novo ruho, na zadovoljstvo naših građana, ali prije svega učenika i njihovih roditelja. Kad je riječ o osnovnoj školi, ovo je već treća investicija u posljednje tri, četiri godine – ministarstva i Varaždinska županija dosad su uložili više od 3 milijuna kuna – zaključio je gradonačelnik Jenkač.

Također, priprema se i objava natječaja za energetsku obnovu OŠ Veliki Bukovec, OŠ „Franjo Sert“ Bednja i Srednje škole Novi Marof koje se isto financiraju iz proračuna Varaždinske županije te sredstvima EU fondova. Ukupna vrijednost ova četiri projekata iznosi 10.299.181,96 kuna od kojih Varaždinska županija osigurava iz svog proračuna 4.647.219,75 kuna odnosno 45%, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije 700.000,00 kuna odnosno 7% te sredstva iz EU fondova u iznosu od 4.951.962,21 kuna odnosno 48%.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek.

Opširnije o tvrtki/instituciji na poveznici

Prijavite se na naš Newsletter