Poliester Brajdic

Rokovo u Draškovcu – proslavljena 257. obljetnica zavjeta

Rokovo u Draškovcu

Typography

Tradicija hodočašća i zavjet svetom Roku proslavljeni su četverodnevnim događanjima u Draškovcu, dok je središnje slavlje započelo svečanom procesijom s kipom svetog Roka.

Zaštitnik Župe slavio se uz 257. godišnjicu zavjeta sv. Roku 1760. godine, te je tim povodom svečano misno slavlje predvodio varaždinski biskup msgr. Josip Mrzljak uz župnika Matiju Vonića, a svečanosti su prisustvovali i zamjenici župana Međimurske županije Sandra Herman i Josip Grivec, podpredsjednik skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, saborski zastupnik Darko Horvat , ravnateljica OŠ Draškovec Margit Mirić, te mnogi drugi hodočasnici.

Sv. Rok, zaštitinik Draškovca i cijelog Međimurja - povodom ovogodišnjeg Rokova organizirano je mnoštvo popratnih sadržaja koji su oplemenili manifestaciju. Uz svete mise i blagoslov za bolesnike, održan je blagoslov vjernika, biciklista i bicikla, blagoslov životinja i blagoslov kruha, procesija oko oltara, ljubljenje moći sv. Roka.

Ujedno, bila je i pripremljena izložba „Sve naše župne biciklijade“ i Draškovski sejem na kojem su predstavljene mnoge međimurske rukotovorine. Svečanost “Rokovo u Međimurju” pohodilo je više tisuća vjernika iz Međimurja i susjednih županija, koji u večernjem dijelu Rokova mogu uživati u duhovnom koncertu zbora mladih Modestia iz Draškovca te grupi „Rim“ iz Zagreba.

Opširnije o tvrtki/instituciji na poveznici

Prijavite se na naš Newsletter