Poliester Brajdic

Premijer Plenković posjetio Delnice

Premijer Plenković posjetio Delnice

Typography

U Delnice, koje je pogodilo snježno nevrijeme, u nedjelju je stigao premijer Andrej Plenković koji je sudjelovao na sastanku delničkog Kriznog stožera, a potom obišao zimske službe na terenu.

“Pored pomoći koja nam je odobrena, zatražiti ću nova sredstva za sufinanciranje Zimske službe”, najavio je prije sastanka Stožera gradonačelnik Delnica Ivica Knežević.

Rezolutno će, kaže, zatražiti i da se Primorsko-goranska županija uključi u sufinanciranje, jer bez sredstava županije i države Delnice su “jednostavno na koljenima”.

Župan Primorsko-goranski Zlatko Komadina ističe kako je Goranima “aposolutno nužan” Zakon o Gorskom kotaru te više sredstava.

“Goranima nije problem ono čega imaju previše, a to je snijeg, nego ono čega imaju premalo, a to su novci”, kaže Komadina držeći kako je svima jasno da su troškovi za čišćenje snijega ogromno povećani, ne samo ove godine, nego i inače i da to mora biti sustavno riješeno. “Naravno, povećani su troškovi života svima koji ovdje žive, to se evidentno vidi. Prema tome, Zakon o Gorskom kotaru je nešto što je aposlutno nužno”, naglašava župan.

U Delnicama je posljednih dana pao obilan snijeg, pa su u pomoć lokalnom stanovništvu bili poslani i pripadnici Hrvatske vojske.

Premijer Andrej Plenković, ministar obrane Damir Krsticevic i ministar mora, prometa iinfrastrukture Oleg Butkovic posjetili Delnice, koje je pogodilo snjezno nevrijeme. Sudjelovali sui na sastanku Kriznog stozera Grada Delnica, a po zavrsetku sastanka obisli su zimske sluzbe na terenu.

 Premijer Plenković je obećao da će država pomoći Delnicama i njegovim stanovnicima.

– Upravo to smo danas i rekli. Vidjet ćemo cjelinu troškova koji će nastati, ukoliko financijski kapaciteti grada, općina, županije ne budu dovoljni pronaći ćemo načine za sufinanciranje ili dodatne intervencije, izjavio je premijer nakon sastanka Kriznog stožera, koji je bio zatvoren za javnost, prenosi HRT. Zbog toga, dodao je, i postoje mehanizmi u državnom proračunu, uključujući i proračunske zalihe.

Premijer je pozvao građane da za snježnog nevremena pomognu jedni drugima, da brinu o svojim susjedima, posebno starijima, o onima kojima “treba proviriti”.

Premijer je u Delnice stigao sa ministrima obrane i prometa Damirom Krstičevićem i Olegom Butkovićem.

Preneseno s: rijekadanas.com

Prijavite se na naš Newsletter