Poliester Brajdic

Bruno Hranić i Nikola Dobroslavić na kongresu Europske pučke stranke u Sofiji

Bruno Hranić

Typography

Predstavnici jedinica lokalne i regionalne samouprave te članovi Europskog odbora regija iz redova Europske pučke stranke, okupili su se devetog ožujka u Sofiji, glavnom gradu Bugarske radi sudjelovanja na kongresu političke grupacije Europske pučke stranke Europskog odbora regija.

Na kongresu koji se održavao pod temom „ Ulaganje u obrazovanje radi jačanja vrijednosti EU“ predstavnici jedinica lokalne i regionalne samouprave raspravljali su o mogućnosti jačanja vrijednosti EU kroz ulaganje u obrazovanje, poduzetništvo i digitalizaciju na lokalnoj i regionalnoj razini te o važnosti poticanja i jačanja osjećaja europskog identiteta temeljenog na kulturnoj i teritorijalnoj raznolikosti koja je neophodan preduvjet za dinamičniju Europsku uniju. Jedna od tema kongresa bili si i nadolazeći izbori za Europski parlament koji će se održati 2019. godine.

Uz bugarskog premijera Bojka Borisova, Doris Pack zastupnice u Europskom parlamentu i predsjednice EPP Women, Michaela Schneidera predsjednika EPP grupe u Europskom odboru regija te predsjednika Europske pučke stranke (EPP) Josepha Daula na kongresu su sudjelovali i hrvatski predstavnici Bruno Hranić, član predsjedništva Europskog odbora regija te Nikola Dobroslavić, voditelj hrvatske delegacije u Europskom odboru regija.

Prijavite se na naš Newsletter