Poliester Brajdic

Na sajmu „Proizvodi hrvatskog sela“ u Zagrebu 11 izlagača iz Varaždinske županije

Na sajmu „Proizvodi hrvatskog sela“ u Zagrebu 11 izlagača iz Varaždinske županije

Typography

„Proizvodi hrvatskog sela“ naziv je sajamske priredbe koja je 16. ožujka, otvorena u Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu, u Vukovarskoj ulici.

Riječ je o tradicionalnoj priredbi koja se ove godine održava 17. put, a na kojoj se, uz potporu Varaždinske županije, predstavlja 11 izlagača iz Varaždinske županije. Na otvorenju Sajma bili su zamjenik župana Tomislav Paljak i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj dr. sc. Dragutin Vincek.

Dali su podršku domaćim izlagačima: Domed-obrt za pčelarstvo, OPG Andreja Petrović, Elton d.o.o., Jerešić d.o.o., Pešut Iva-tkalačka radionica, OPG Danijel Pišpek, Poljoprivredna zadruga Ludbreški kraj, OPG Marica Držajić, Licitarstvo „Slavica“, OPG Josip Kotišćak i Eko breg Ronald Bakal.

- Prema broju izlagača i prema ostvarenim rezultatima, „Proizvodi hrvatskog sela“ su najznačajniji seljački sajam u Hrvatskoj. Varaždinska županija se ponovno uključila u pomoć proizvođačima, s 11.000 kuna smo pomogli da se u Zagrebu predstavi naših 11 proizvođača, a s ciljem da promoviraju svoje proizvode i našu Županiju – rekao je zamjenik Paljak.

Riječ je o najvećem i najstarijem sajmu tradicijskih proizvoda u Hrvatskoj, na kojem je u proteklih 16 godina izlagalo više od 5.000 proizvođača, a posjetilo ga je više od 160.000 posjetitelja. Sajam svake godine posjećuju i strani turisti.

I dok se prošlih godina održavao u Boćarskom domu, Sajam je ove godine premješten na novu lokaciju u Vukovarskoj ulici.

Na sajmu se održava niz zanimljivih događaja: pripremanje hrane i pića, kušanja, ocjenjivanja, radionice, stručne rasprave, zabavni i kulturni sadržaji te prodajne izložbe hrane, pića i suvenira.

Sajam je bio otvoren do nedjelje, 18. ožujka.

Opširnije o tvrtki/instituciji na poveznici

Prijavite se na naš Newsletter