Poliester Brajdic

Medicinska škola Varaždin domaćin državnog natjecanja „Schola medica 2018“

Medicinska škola Varaždin domaćin državnog natjecanja „Schola medica 2018“

Typography

U Medicinskoj školi u Varaždinu održava se državno natjecanje učenika zdravstvenih škola u programu zdravstveno – laboratorijski tehničar/ka i fizioterapeutski tehničar/ka. Naime, spomenuta škola je u periodu od 21. – 23. ožujka domaćin državnog natjecanja čijem otvorenju su danas prisustvovali i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak, viši stručni savjetnik za zdravstvo i socijalnu skrb u Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Dalibor Sumpor.

Na početku je sve prisutne pozdravila ravnateljica Medicinske škole mr.sc. Mirjana Grabar Kruljac koja je naznačila kako škola ove godine slavi šezdeset godina svog postojanja i rada, te kako su do sada školu pohađali mnogi ugledni liječnici, vrhunski fizioterapeuti, ali i mnogobrojne medicinske sestre koje su kasnije nastavile sa školovanjem.

Otvorivši natjecanje zamjenik župana Paljak je svim natjecateljima zaželio puno uspjeha i sreće.

- U tri dana natjecanja učenici će imati prilike pokazati svoja znanja, sposobnosti i vještine iz stručnih predmeta i naravno najbolji će pobijediti, ali zapravo svi su najbolji samim time što su se plasirali na ovo natjecanje. Drago mi je da je upravo Medicinska škola domaćin ovoga natjecanja, naime škola počiva na dugogodišnjoj tradiciji, ona se kroz godine mijenjala, na početku su se ovdje školovale samo medicinske sestre općeg smjera tijekom dvije godine gimnazijskog i dvije godine strukovnog sadržaja te njegovateljice tijekom dvogodišnjeg strukovnog modula. Krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina škola dobiva nova zanimanja, a 2005. godine nakon dugog niza godina, zahvaljujući velikom zalaganju Varaždinske županije, škola dobiva i vlastite prostore – rekao je zamjenik župana Tomislav Paljak te dodao kako škola ima veliki ugled i spremna je za sve izazove današnjice uz naravno, potporu Varaždinske županije.

Napomenimo kako je organizator natjecanja učenika s programima u zdravstvenim zanimanjima "Schola medica" na državnoj razini je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za strukovno obrazovanje, strukovne udruge (Hrvatsko društvo farmaceutskih tehničara, Hrvatsko udruženje medicinskih sestara, Udruga zubotehničara, Udruga zdravstvenih škola Republike Hrvatske).

Ukupno 30 učenika i 40 mentora sudjeluje u natjecanju, a iz varaždinske Medicinske škole natječe se troje učenika mentorstvo dvoje profesora.

Opširnije o tvrtki/instituciji na poveznici

 

Prijavite se na naš Newsletter