Poliester Brajdic

8. Festival brazilske kulture – u ritmu, energiji, zvuku i pokretu Brazila!

Foto: Elif Valeriya Sanli

Typography

Osmo izdanje Festivala brazilske kulture – Brazilactice održat će se od 02. do 06. svibnja u Zagrebu. U pet festivalskih dana moći ćete uživati u brazilskim ritmovima, zvukovima, energiji, kulturi i pokretu diljem Zagreba.

Pokret i energija pratit će radionice i prezentacije afro – brazilske vještine capoeire i afro – brazilskog plesa maculele. Ritam i zvuk bit će dio live art performansa na Trgu Petra Preradovića i Tribal performansa u Etnografskom muzeju, a najmlađi će se zabaviti usvajajući nove pokrete na capoeira radionici za djecu.

Oni od vas koji žele podijeliti svoje znanje i/ili saznati nešto novo mogu sudjelovati u Pubquizu o brazilskoj i portugalskoj kulturi ili doći na set interaktivnih predavanja pod nazivom Brazilorum. Egzotične okuse donose radionice kuhanja tradicionalne afričke kuhinje kroz koje ćete upoznati korijene brazilske kulture, a ljepote Brazila moći ćete doživjeti gledajući izložbu „capoeira is art“. Za ljubitelje i ljubiteljice književnosti pripremili smo večer brazilske poezije, a nakon nje se možete opustiti na kraju radnog tjedna uz DJ Koru „u ritmu Brazila“.

Sve navedeno začinit ćemo šarenom brazilskom povorkom koja će se za vrijeme otvorenja festivala u srijedu, 02. svibnja, kretati od Trga Petra Preradovića do Trga bana Jelačića.

Osim članova udruge te naših sugrađana i sugrađanki, festival svake godine pohodi velik broj internacionalnih gostiju iz Europe i svijeta. Tako će nam se ove godine pridružiti Mestre Pontape Heitor Chalegre Damiao iz Brazila, Katjuša Kovačić iz Slovenije i mnogi drugi.

Festival organizira Udruga Amazonas zahvaljujući partnerima – Etnografskom muzeju, Art cafeu Jutro, organizaciji Afrika u mom srcu, klubu Pločnik, Booksi i caffe baru Vespa. Događaj je podržan i od Brazilske ambasade u Zagrebu.

Više informacija te raspored događanja potražite na web i Facebook stranici Brazilactice. Vidimo se u svibnju u energičnom i šarenom Zagrebu!

Prijavite se na naš Newsletter