Poliester Brajdic

U NSK-a Dani otvorenih vrata EU projekata u Hrvatskoj

dr. sc. Aleksandra Pikić, e-Izvori/Foto: NSK

Typography

9. svibnja održati će se prezentacija projekta e-Izvori i osposobljavanje za samostalno pretraživanje elektroničkih izvora.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, 9. svibnja u 13 sati u Elektroničkoj učionici na polukatu Knjižnice organizira prezentaciju projekta Povećanje pristupa elektroničkim izvorima znanstvenih i stručnih informacija – e-Izvori i radionicu Elektronički izvori znanstvenih i stručnih informacija.

Voditeljica projekta e-Izvori dr. sc. Aleksandra Pikić upoznat će zainteresiranu javnost s projektom, prenijeti im svoja iskustva u njegovoj provedbi i dati im uvid u proces odvijanja projekta, dok će knjižničarke NSK Ivona Milovanović i Maja Čulić održati praktičnu radionicu o mogućnostima pristupa elektroničkim izvorima znanstvenih i stručnih informacija nakon koje će sudionici biti osposobljeni za samostalno pretraživanje elektroničkih izvora.

Prezentacija projekta i radionica odvijaju se u okviru Dana otvorenih vrata EU projekata u Hrvatskoj, koji se održavaju od 6. do 13. svibnja u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i uz podršku Europske komisije. Cilj je upoznati najširu javnost s projektima koji su dali doprinos razvoju zajednica u područjima kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, obrazovanje, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, ruralni razvoj, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i mnoga druga.

Projekt e-Izvori Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu provodi od 2016. godine potaknuta nedovoljnom međunarodnom vidljivošću hrvatskih znanstvenika te zbog nedovoljne mobilnosti znanstvene radne snage, posebno mlađih znanstvenika. Projekt je vrijedan 133.760.000,00 kuna, a ostvaruje se u sklopu Operativnoga programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Europskoga socijalnog fonda kako bi se hrvatskim znanstvenicima povećao pristup međunarodnim časopisima i bazama podataka što izravno utječe na poboljšanje istraživačkoga okruženja za znanstvenike i otvara mogućnosti njihove bolje međunarodne vidljivosti.

Prijavite se na naš Newsletter