Poliester Brajdic

5. Festival igračaka u Ivanić Gradu

5. Festival igračaka u Ivanić Gradu

Typography

5. Festival igračaka koji će se održati 19. i 20. svibnja u Sportskom parku Zelenjak u Ivanić Gradu.

Cilj je ovogodišnjeg festivalskog izdanja, koje će okupiti 50-tak izlagača, podsjetiti roditelje na važnost igranja s djecom. Organizatori festivala - udruge Tetragon i Tvornica smijeha te TZ Ivanić Grad - u tu su svrhu priredili pet različitih radionica pod nazivom “Mala škola za veliku igru“ na kojima će pedagozi stručno usmjeriti roditelja kako da se igraju sa svojom djecom.

Kroz dva dana djeca i odrasli će moći uživati u carstvu igračaka, raznim natjecanjima, kazališnim i mađioničarskim predstavama, filmskim projekcijama dječje tematike, zabavnim i edukativnim radionicama te igraonicama.

Festival igracaka program Ivanic Grad

Želimo naglasiti i ekološki aspekt Festivala. Naime, ivanićgradsko komunalno poduzeće Ivakop, partner Festivala igračaka, u suradnji s njegovim glavnim organizatorom Jadrankom Pongrecom (autorom edukativnih Brick by Brick igračaka), zajedničkim idejama nastoji i kroz zabavne sadržaje podignuti ekološku svijest građana. Na ovogodišnjem festivalskom izdanju bit će predstavljena nova ekološko-edukativna igra - Kreativni s(m)et, usmjerena na podizanje ekološke svijesti djece i odraslih. Ivakop je u svom igraćem setu priredio otpadni materijal, pribor i brošuru koji bi trebali inspirirati “igrače“ kako se sve načine može kreativno i kvalitetno iskoristiti otpad, jer otpad nije smeće.

Festival igracaka Kreativni smet Ivanic Grad

Svi zainteresirani posjetitelji festivala imaju 40 posto popusta na karte za redovne linije HŽ vlakova do Ivanić-Grada.

Prijavite se na naš Newsletter