Poliester Brajdic

Street food na Gastro Music Festu by Kala

Street food na Gastro music Festu by Kala

Typography

U parku Zrinjevac u Zagrebu do 27. svibnja održava se festival Gastro Music Fest by Kala, kombinacija hrane, glazbe i drugih programa.

Nastupaju restorani El Toro, Time, Cheese bar, AperEATivo, Plac, Klub ljubitelja janjetine, Pani, Ginger sushi, Wok by Matija, Cellar, Amelie, Trdelnik Zagreb, Torterie Macaron, Milky, Poffertjes, Barcaffe, Bakina tajna, GINgle bells, Mosorog i Mangosta Rakijarnica bar.

Tex Mex beef tortilju wrap iz kuhinje El Tora u pilećoj varijanti priprema chefa Mario Mihelj.

Priprema se i Cubano sendvič iz film – Cubano pork sendvič. Svinjska plećka se marinira 15 sati, dok se peče zaljeva se novom marinadom pa reže pa ponovo peče, nakon čega se sljubljuje sa šunkom, sirom i krastavcima, uz putrom i senfom namazano hrskavo pecivo. Sve se to nalazi na AperEATivo kućici isto kao i Caprese Vege sendvič te sendvič s pečenom piletinom i umakom od sezama.

Janjeći kebab priprema Robert Homalić iz Time restaurant & bar.

Janjeći burger je kućici Kluba ljubitelja janjetine no tu su i janje na ražnjiću, janjeći uštipci, ali i janjeće lizalice (Lamp chop lollipops). Voćna salata u ananasu i lubenic i može se dobiti u Rakijarnici & bar Mangosta a Maxican street corn je u Fusion zoni koja predstavlja meksičku hranu kao što je na primjer pečeni kukuruz s čilijem, limetom i sirom.

Tjesteninu u street food varijanti s plodovima mora nudi Cheese bar koji u velikom kotlu priprema rižota, gulaš, juhe i zagrebački grah.

Osim hrane bogata je i ponuda pića, prvenstveno Kala voda, službeno piće festivala koja će osvježavati sve posjetitelje tijekom svih deset dana festivala, a tu su i piva Pilsner Urquell i Kozel Korlatova crnim vina te graševini Vezak.

U AperEATivo kućica se uz naručena pića dijele i raznorazni snacks poput zelenih maslina i feta sira, svježih jagoda uz pjenušac, grisina s pršutom, gurmanske plate s Gastralovom divljači i šećernom vatom te bar Mosorog by Luda kuća sa svojom ponudom pića te raznih zezalica za klince poput kokica i sladoleda.

U burger i grill zoni može se naći Plac burger juneći burger u crnom pecivu te burger s bijelim tartufom i crnim tartufom na Cellar kućici. Ginger sushi nudi sushi Benta, a Wok by Matija chicken teriyaki, chicken Masala i maderas fried noodles.

Od slatkog uz nizozemske male palačinke Poffertjes, tu su i Milky kraljevske palačinke slastičarnica Amelie pobrinula se za ponudu torti i slastica s proljetnim namirnicama kao što je jagoda. Torterie Macaron u ponudi ima 12 okusa sladoleda i macarons, dok Barcaffe kućica nudi američke vafl palačinke s raznim preljevima i džemovima.

Održavaju se i dnevni partiji koji su povezani s glazbenim programom Gastro Music Festa by Kala.

Prijavite se na naš Newsletter