Poliester Brajdic

Dječji vrtić Dječji svijet domaćin europskog projekta Creating, experimenting and cooperating

Dječji vrtić Dječji svijet domaćin europskog projekta Creating, experimenting and cooperating

Typography

Zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak primio je danas u Županijskoj palači u Varaždinu predstavnice dječjih vrtića iz Portugala, Poljske, Bugarske, Grčke i Litve koje u Varaždinskoj županiji borave u sklopu EU projekta ERASMUS + „CEC-ECE (Creating, experimenting and cooperating - Improving practices in early childhood education)“, a domaćin im je varaždinski dječji vrtić „Dječji svijet“.

Gošće u Varaždinu borave od 4. do 8. lipnja, a njih 18, osim razmjene stručnih iskustva s ciljem unapređivanja odgojno obrazovnog rada u svojim sredinama, u vrtiću će kroz tjedan dana sudjelovati u brojnim aktivnostima s djecom i roditeljima.

Zamjenik Paljak je gošće upoznato s bogatom poviješću i aktualnim projektima Varaždinske županije, istaknuvši kako vjeruje da će kroz dio projekta koji se provodi kod nas steći vrijedna iskustva na području odgojno-obrazovne prakse kroz teme voda, zemlja, zrak i šuma, na čemu se osobito radi u njihovom vrtiću-domaćinu.

Zamjenik župana Paljak je svima zaželio ugodan boravak u našoj Županiji te je iskoristio priliku i upoznao goste s projektima koje provodi Varaždinska županija na području obrazovanja.

- Drago mi je da imamo prilike ugostiti predstavnice mnogih dječjih vrtića iz različitih zemalja, pohvaliti njihovo sudjelovanje u ovome projektu, ali i čuti neka nova iskustva, ideje i zanimljivosti – rekao je zamjenik župana Paljak.

U ime domaćina projekta, dječjeg vrtića „Dječji svijet“, na gostoprimstvu se zahvalila ravnateljica vrtića Ljubimka Hajdin. Ovom je vrtiću koji, osim u Varaždinu, djeluje i u Beretincu i u Petrijancu, „CEC-ECE“ treći EU projekt, a preko eTwinning platforme Vrtić je do sada proveo 24 projekta, dok su 4 u tijeku. Ovo godine „Dječjem svijetu“ je, kao samo jednom od 3 vrtića u Hrvatskoj, dodijeljena oznaka eTwinning škole za godine 2018. i 2019.

Prijavite se na naš Newsletter