Poliester Brajdic

Sajam sigurnosti i prevencije u Novome Marofu

Sajam sigurnosti i prevencije u Novome Marofu

Typography

U Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novome Marofu predstavljeni je program prvog Sajma sigurnosti i prevencije koji će se održati 8. lipnja u Novome Marofu.

Obzirom da su u organizaciju uključeni Vijeće za prevenciju Varaždinske županije i Vijeće za komunalnu prevenciju Grada Novog Marofa te Policijska uprava varaždinska, program su predstavili zamjenik župana, ujedno i predsjednik Vijeća za prevenciju Varaždinske županije Tomislav Paljak, gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač te načelnik PU varaždinske Predrag Benčić.

Naglasivši važnost održavanja sajma, zamjenik župana je naglasio kako je bolje prevenirati nego intervenirati.

- Po prvi puta organiziramo ovakav sajam, želimo prevenirati prije nego dođe do intervencije, a cilj nam je da svi sudionici društvenog života, sudionici u prometu vide s čime raspolažemo u smislu preveniranja nekih neželjenih događanja. Prije svega u smislu fizičke, ali i tehničke zaštite. Siguran sam da će biti dosta zanimljivo, program je vrlo raznolik, ima puno edukativnih događaja, održati će se i interaktivne radionice a policija i vojska prikazati će svoju tehniku – rekao je zamjenik župana Paljak te pozvao sve građane da obiđu sajam.

Gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač je poručio svojim sugrađanima da se odazovu ovome događaju koji se organizira u sklopu proslave Dana Grada.

- Drago mi je da je Novi Marof odabrani za organizaciju prvog sajma ovakvoga tipa. Preko tisuću djece biti će obuhvaćeno samim edukacijama i prikazima prevencije. Naravno, najmlađi su nam najvažniji, ali sajam će biti zanimljiv svima jer će biti izloženo mnogo policijske tehnike koja će sigurno plijeniti pažnju – rekao je gradonačelnik Novog Marofa.

Na njegove riječi nadovezao se načelnik PU varaždinske Predrag Benčić koji je rekao kako je cilj samoga sajma edukacija i prevencija, buđenje svijesti građana o njihovoj samozaštiti i to putem punktova na kojima će biti izložena oprema, knjižice i propagandni materijal.

Napomenimo, svečano otvorenje Sajma sigurnosti i prevencije predviđeno je 8. lipnja u 10:00 sati na prostoru Zagorske ulice, ispred gradske uprave i na parkiralištu Doma zdravlja Varaždinske županije ispostava Novi Marof, a u slučaju lošeg vremena sajam će se održati u školskoj sportskoj dvorani Novi Marof, a u sklopu održavanja sajma biti će prikazane pokazne vježbe policijskih i vojnih pasa, prezentacija „Demo teama“ itd.

Prijavite se na naš Newsletter